Starp Rīgu un Jūrmalu kursēs upes kuģīši

Lai veicinātu tūrisma attīstību , kā arī lai paplašinātu brīvā laika pavadīšanas iespējas gan Jūrmalas viesiem, gan vietējiem iedzīvotājiem, Jūrmalas pilsētas dome nolēma noslēgt sadarbības līgumus starp domi un SIA „Upes kuģis” un „Jūras kuģis” ar mērķi atjaunot upes kuģu satiksmi starp Jūrmalu un Rīgu.

 

Iniciatīvu upes kuģu satiksmes atjaunošanā veicināja Jūrmalas pilsētas dome. Realizēt šo projektu pieteicās divas kompānijas – SIA „Jūras kuģis” un SIA „Upes kuģis”. Tiek plānots, ka upes kuģu satiksmi maršrutā starp Jūrmalu un Rīgu drīzumā nodrošinās divi jauni un speciāli šai satiksmei projektēti upes kuģīši, jo standarta kuģi ir par augstu, lai iebrauktu Jūrmalā pa dzelzceļa un Lielupes autotilta apakšu.

 

Pašreiz Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar abām firmām izstrādā kuģīšu kursēšanas grafiku un vienojas par citiem nosacījumiem, kas saistoši abām pusēm un maksimāli apmierina nākamos kuģīšu pasažierus.

 

Upes kuģu maršrutā paredz iekļaut arī vienas stundas izbraucienus pa Lielupi, lai iepazīstinātu Jūrmalas viesus un iedzīvotājus ar pilsētas kultūrvēsturiskām vērtībām, raugoties no Lielupes ūdeņu puses.

 

„Jūrmalas pilsēta ir bagāta ar ūdeņiem. Mums ir ne tikai Rīgas jūras līča pludmale, bet arī Lielupes upe, kas paver plašas atpūtas un sporta iespējas. Atpūtas izbraucieni ar kuģīti ir ļoti veselīgs un patīkams izklaides veids gan pieaugušiem, gan bērniem. Mēs esam pārliecināti, ka šāds piedāvājums piesaistīs vairāk viesu Jūrmalai, kā arī iepriecinās vietējos iedzīvotājus un tepat kaimiņos esošos rīdziniekus,” pārliecināts Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aigars Tampe.

 

Vēstures liecības rāda, ka tvaikoņi uz Rīgu un Sloku un pat Jelgavu no Dubultu piestātnes ir devušies, jau sākot ar 1844. gadu. Arī padomju laikā upju kuģīšu satiksme uz Rīgu un Jelgavu bija veiksmīgs izklaides un pasažieru pārvadājumu veids. Vēl pavisam nesen satiksmi starp Jūrmalu un Rīgu nodrošināja kuģītis „Jūrmala”.

 

Jūrmalas pilsētas dome turpmāk informēs masu medijus, tūrisma kompānijas, Jūrmalas pilsētas iedzīvotājus un viesus par upes kuģīšu satiksmes maršrutiem un grafiku.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 06.07.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com