Vidusskolēnus aicina izdomāt jaunā Rīgas publiskā parka nosaukumu

SIA "New Europe" izsludina konkursu Rīgas vidusskolēniem par jaunā Rīgas publiskā parka, kas top mikrorajonā Ezerparks, nosaukumu.

"Ezerparks ir mikrorajons, kas iezīmē Rīgas nākotni, un tā parks kļūs par jaunu, uz ilgiem laikiem paliekošu zaļu teritoriju, kurā varēs atpūsties gan rīdzinieki, gan pilsētas viesi. Tāpēc mēs nolēmām, ka nosaukumu šai vietai varētu izdomāt šodienas vidusskolēni, kuri paši arī veidos un dzīvos nākotnes Rīgā," saka SIA "New Europe" valdes priekšsēdētājs Gundars Bojārs.

Konkursā aicināts piedalīties ikviens Rīgas vidusskolēns. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir līdz 20.jūnijs (pasta zīmogs). Konkursa uzvarētājs saņems naudas prēmiju 500 latu apmērā un lielisku grāmatu komplektu.

Konkursa priekšlikumus var sūtīt pa pastu vai nogādāt personīgi uz SIA "New Europe" biroju Cēsu ielā 31, korpuss 9, 5. stāvā, vai arī iesūtīt elektroniski uz e-pastu [email protected]. Papildus informācija pa tālruni 67780577. Ar konkursa nolikumu var iepazīties SIA "New Europe" mājas lapā "www.neweurope.lv" vai SIA "New Europe" birojā.

Kā jau ziņots, jaunajā Rīgas mikrorajonā Ezerparks, gandrīz 2 hektāru platībā top jauns pilsētas publiskais parks, kurš kļūs par pirmo pārdomāti veidoto publisko ārtelpu pilsētā pēdējo 40 gadu laikā. Parkā ir paredzēta vērienīga kanālu un dīķu sistēma. Tāpat parkā plānots izveidot plašu promenādes aleju, kā arī ierīkot oriģinālus bērnu rotaļu laukumus. Topošajam parkam šobrīd nav nosaukuma un, lai izvēlētos labāko variantu, projekta attīstītāji nolēma rīkot konkursu.

Konkursa žūrijas sastāvā strādās SIA "New Europe" valdes priekšsēdētājs Gundars Bojārs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ārgalis, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pieminekļu aizsardzības speciālists Gunārs Armans, arhitekts Jānis Krastiņš, žurnāla "Arhitektura i dizain Baltii" galvenā redaktore Ina Oškaja, ainavu arhitekte Helēna Gūtmane, pašvaldības aģentūras "Rīgas dārzi un parki" direktors Agnis Kalnkaziņs un SIA "New Europe" mārketinga speciāliste Svetlana Krjukova.

Jaunā pilsētas parka labiekārtošanas projektu izstrādā publisko un privāto telpu darbnīca "ALPS", kuru vada ainavu arhitekte Helēna Gūtmane. Savukārt parka ūdens teču projektu izstrādās projektēšanas birojs "Ē.Tilgalis un partneri", sadarbībā ar zviedru arhitektu biroju "SWECO FFNS".

Projekts Ezerparks tiks attīstīts teritorijā starp Rusova, Ķīšezera un Ezermalas ielu, un tā kopējā platība ir aptuveni 25 ha. Šīs teritorijas attīstības priekšlikumu ir izstrādājis Zviedrijas arhitektu birojs "SWECO FFNS Arkitekter AB".

Projekta ietvaros plānots uzbūvēt ēkas ar kopējo platību 452 tūkstoši kvadrātmetru, to vidū gan augstceltnes, gan vidēja augstuma ēkas. Paredzēts, ka 262 tūkstoši kvadrātmetru tiks atvēlēti dzīvokļiem, vairāk nekā 27 tūkstoši kvadrātmetru sabiedrisko funkciju objektiem, tostarp arī bērnu dārziem, izglītības un veselības aprūpes iestādēm un citiem. Vēl 46,6 tūkstošus kvadrātmetrus plānots atvēlēt izklaidei un mazumtirdzniecībai, bet birojiem un viesnīcām – 116,4 tūkstošus kvadrātmetru. Kopējais dzīvokļu skaits varētu sasniegt gandrīz 3000, bet iedzīvotāju skaits jaunajā mikrorajonā varētu pārsniegt 7000. Ezerparkā paredzēts izbūvēt arī aptuveni 6000 autostāvvietas – gan pazemes, gan virszemē esošas.

Ezerparka teritoriju plānots attīstīt 5 – 10 gados un kopējās investīcijas, kas tiks ieguldītas šajā projektā, sastādīs vairāk nekā 800 miljonus eiro. Projekta investori ir New Europe Real Estate Ltd.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Džerbas sala - Vai Tu zini, kur tā ir? Estravel Latvia
Vai zini, cik skaista ir tā? // 7 naktis, viss iekļauts, lidojums no Minhenes // Pagarini vasaru! | Skatīt vairāk
no 582 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 07.07.2024 Ķēniņa Tālivalža svētki Trikātā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā no pl.11.00 aicinām uz Ķēniņa Tālivalža svētkiem Trikātā, kas būs piepildīti ar viduslaiku tematiskām un sportiskām aktivitātēm. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com