Latvijas un Baltijas čempionāti autošosejā piesaista lielu interesentu skaitu

13. jūlijā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisinājās Latvijas un Baltijas čempionāta posms nacionālajai klasei. Sacensību aplis šoreiz ovāls-tā garums aptuveni 2 km. Katrs brauciens tieši 25 apļus garš.

Sacensību diena iesākās lietaini, daudziem līdzjutējiem, kā arī sportistiem liekot domāt, ka beidzotbūs „lietus gonka", taču laika apstākļi mainījās, pie debesīmparādījāssaulīte un asfalts Biķernieku trasē kļuva arvien sausāks un aizvien skaļāka kļuva motoru rūkoņa.

SRT komandu kā jau ierasts pārstāvēja Jānis Kārkliņš, kurš pēc vietu izlozes pirmajā braucienā startēja no 5., bet otrajā braucienā no 12. starta pozīcijas. Pirmajā braucienā, jau pirmajos metros Jānim izdevās pakāpties uz trešo pozīciju, bet pēc pirmā apļa ierindoties jau otrajā vietā uzreiz aiz Ulda Timaka. Trešais Kristaps Blušs. Vērojot notikumu attīstību šķiet, ka goda pjedestāls jau ir noskaidrots pirms finiša, taču 20. aplī kartodroma līkumā, pēc sadursmes ar Didzi Popi, Kristaps Blušs atkrīt uz ceturto vietu. Pirmā brauciena finišs, uzvarētāju trijnieks - Uldis Timaks, Jānis Kārkliņš(SRT) un Didzis Pope.

Starplaikā pirms otrā brauciena tika izlozēti trīs skatītāju iepriekš aizpildītās loterijas anketas. Trīs laimīgie ieguva unikālu balvu- iespēju doties sacīkšu trasē ar sporta BMW 130, kuru pilotēja viens no Baltijas titulētākajiem šosejas braucējiem- Ģirts Krūzmanis.

Tiek dots starts otrajam braucienam un jau pēc pirmajiem apļiem ir skaidri redzami četri līderi. Vadībā izvirzās Blušs, Šķupelis, Kārkliņš (SRT) un Timaks. Nav šaubu, ka goda pjedestāla pakāpieni tiks dalīti tieši šo braucēju starpā, cīņa ir spraiga, Timakam izdodas apsteigt Kārkliņu un pēc dažiem apļiem arī Šķupelis ir spiests piekāpties un atdot savu otro vietu tieši Timakam. Šāda līderu secība tiek saglabāta līdz pat finišam, taču veicot tehnisko pārbaudi pēc brauciena tiek atklāts, ka Harija Šķupeļa auto ir par 4 kg vieglāka, nekā to pieļauj tehniskie noteikumi līdz ar to Kārkliņam (SRT) trešā vieta braucienā.

Pēc sacensībām, pateicoties tūrisma kompānijai VanillaTravel notika izloze, kurā tika izlozēti divi cilvēki - Marika Feldmane un Vadims Voga , kuri kvalificējās loterijas otrajai kārtai. Tieši šie divi laimīgie piedalīsies galvenās balvas - dāvanu kartes atpūtas ceļojumam 500 Ls vērtībā no VanillaTravel izlozē.

Nākamais BaTCC čempionāta posms 9.-10. augustā Pērnavā!
Bet tiem, kas nevēlas tik ilgi gaidīt iesakam doties uz Palangas 1000 km sacīksti jau šajā nedēļas nogalē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Jāņa Daliņa stadionā 6. un 7. jūlijā aicinām uz ikgadējām sacensībām – “Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024”! | Skatīt vairāk
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.06.2024 - 10.07.2024 "Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 09.07.2024 Grila uzkodu meistarklase Liepājas reģiona TIB
Konceptpavārs Renārs Purmalis Hoijeres pagalmā aicina uz grila uzkodu meistarklasi 11. jūlijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com