Jau sesto reizi Valkā būs Latvijas un Igaunijas Nacionālo operu kopkoncerts

Jau sesto reizi Valkā būs Latvijas un Igaunijas Nacionālo operu kopkoncerts
Jau sesto reizi Valkā – pilsētā, kur sākas Latvija, būs tradicionālie operas svētki. Latvijas un Igaunijas Nacionālo operu kopkoncerts notiks sestdien, 30.augustā plkst.17.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Valkā, Emīla Dārziņa ielā 8).

Šogad valcēniešus un pilsētas viesus priecēs LNO solisti Kristīne Gailīte, Aira Rūrāne, Inga Šļubovska, Ilona Bagele, Andris Lapiņš, Rihards Mačanovskis, Andris Kanniņš un Imants Erdmanis. Igauniju šai koncertā pārstāvēs izcilais kontrtenors Risto Joosts un Igaunijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķis Edmunds Altmanis.

Koncerta pirmajā daļā solisti, LNO orķestris un koris, diriģenta Aigara Meri vadībā, izpildīs dažādus V.A.Mocarta, G.Doniceti, Ž.Bizē un K.M.Vēbera darbus. Savukārt, otrajā daļā pārsvarā skanēs fragmenti no Dž.Gēršvina operas „Porgijs un Besa”. Igauņu tenora Risto Josta sniegumā dzirdēsim fragmentu no L.Bernsteina operas „Čicesteras psalmi” II daļas.

Biļetes iepriekšpārdošanā jau no 11.augusta var iegādāties „Biļešu servisa” kasēs visā Latvijā (arī Valkas pastā, Raiņa ielā 12) un Valkas pilsētas kultūras namā pie dežuranta (1.stāvā), katru darba dienu no plkst.9.00 līdz plkst.17.00. Biļešu cenas Ls 5.00, 7.00 un 10.00. Biļetes var arī rezervēt pa tālruņiem 64723705 vai 29440558. Taču, rezervētās biļetes ir jāizpērk līdz 27.augustam, jo pēc iepriekšminētā datuma neizpirktās biļetes tiks pārdotas.

Valkas pilsētas domes priekšsēdētāja Unda Ozoliņa ir gandarīta, ka jaukā tradīcija turpinās. Visi iepriekšējie koncerti allaž ir bijuši ar īpašu emocionālu pacēlumu un izpelnījušies skatītāju atsaucību. Tāpēc daudzi opermūzikas cienītāji šos ikgadējos koncertus gaida ar lielu nepacietību, jo katrs koncerts ir ar neparasti ciešu saikni starp solistiem un klausītājiem. Koncerta rīkotāji – LNO un Valkas pilsētas dome ir pārliecināti ka tā tas būs arī šoreiz un koncerts garīgi uzlādēs visus koncerta apmeklētājus ilgam laikam.

Turpinot vēl vienu jauku tradīciju, atsaucīgie valcēnieši tiek aicināti līdzdarboties kultūras nama sapošanā un izrotāšanā. Ir pats ziedu laiks un daudziem valcēniešiem dārzos zied dažādas krāšņas puķes. Lai kultūras nams operas māksliniekus un skatītājus sagaidītu skaistāks, lūdzam piektdien, 29.augustā atnest uz kultūras namu ziedus un zaļumus, ko varētu izmantot telpu noformēšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 06.07.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 08.07.2024 Austeru vakars ar dzīvo mūziku plkst.18:00 Jurmala Golf Club & Hotel
Padari savu vasaru vēl krāšņāku 6. jūlijā būsi sirsnīgi gaidīts Jurmala Golf Club & Hotel nogaršot izsmalcinātas austeres un gardu vīnu dzīvās | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com