Atklās unikālu fotoizstādi, kuras viena daļa būs Valkā, bet otra – Valgā

2008.gada 4.novembrī plkst.16.00 Valgas (Igaunija) kultūras un interešu centra ovālajā zālē (Valgā, Kesk ielā 1) atklās Klausa Štobera (Klaus Stöber) (Strasbūra, Francija) fotoizstādi „Biotopi”. Šī izstāde būs unikāla ar to, ka viena tās daļa būs izstādīta Valgā, bet otra –robežpilsētā Valkā, jo viens no izstādes uzdevumiem ir – veidot pārrobežu komunikāciju. Šajā gadījumā vienojošais elements būs fotoizstāde.

Gleznotājs un fotogrāfs Klauss Štobers savos darbos nozīmīgu vietu ir ierādījis tieši vides un tās visdažādāko transformāciju attēlojumam, kas, pateicoties autora subjektīvajam skatījumam, iegūst īpašu noskaņu. Izstādē „Biotopi” būs izstādīti sešpadsmit, jau iepriekš tapuši Klausa Štobera lielformāta (1m x 1,20m) darbi. Fotogrāfiju sērijā mākslinieks ir mēģinājis dokumentēt dažāda veida „biotopus”, kas raksturo tajos dzīvojošos un darbojošos personāžus. Taču nevienā no fotogrāfijām nav iespējams ieraudzīt kaut vienu no tiem. Tikai vide skatītājam ļauj nojaust, kas varētu būt tās „iemītnieks”.

Fotogrāfijas var pieskaitīt gan poētiskajam, gan arī dokumentālajam fotogrāfijas žanram, jo, lai gan ir iespējamas dažādas interpretācijas, tām piemīt iekšēja struktūra un loģika.

K.Štobera personālizstāde „Biotopi” pirmo reizi tika izrādīta 2008.gadā Strasbūrā, galerijā „Bamberger” un Itenheimas galerijā „V.O.”.

Klausa Štobera fotoizstāde „Biotopi” ir viens no posmiem vērienīgā projektā, kas tapis sadarbībā ar Valkas pilsētas domi, Valgas pilsētas mēriju, Vidzemes plānošanas reģionu, Lejasreinas departamenta padomi, Eiropas kultūras un mākslas centru (CEAAC) Strasbūrā, Francijas kultūras centru un Latvijas Republikas Ārlietu ministriju. Projekta turpinājumā ir iecerēts, ka fotogrāfs 3 nedēļas uzturēsies Vidzemes reģionā, lai veidotu jaunu materiālu fotoizstādei, kas būs apskatāma 2009.gada oktobrī Strasbūrā.

Izstāde „Biotopi” Valkas pilsētas kultūras namā (Valkā, Emīla Dārziņa ielā 8) un Valgā būs apskatāma no 4. – 20.novembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 07.07.2024 Koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā plkst. 20.00 aicinām uz Dikļiem, Neikenkalna dabas koncertzāli, kur notiks koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā”! | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com