Izgaismos ES augstāko radio un televīzijas torni

2008.gada 13. novembra, vakarā Rīgai, tās iedzīvotajiem un visai Latvijai valsts 90. dzimšanas dienā tiks pasniegta iedvesmojoša dāvana – izgaismots Rīgas Radio un televīzijas tornis.

Šādas pārvērtības ar Rīgai tik ļoti nozīmīgo kultūrvēsturisko objektu notiks pirmo reizi tā pastāvēšanas vēsturē, tāpēc ir dubults prieks, ka Zaķusalas tornis, kas ir uzskatāms par augstāko radio un televīzijas torni visā Eiropas Savienībā, tiks saposts un, līdzīgi kā torņi daudzās citās pasaules pilsētās, iemirdzēsies mums visiem par prieku tieši valsts svētku priekšvakarā.

Košo dāvanu ir sarūpējusi VAS „Latvijas valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) sadarbībā ar Satiksmes ministriju.

Aicinām arī mediju pārstāvjus būt par lieciniekiem šim notikumam un ceturtdienas vakarā plkst. 20.00 būt klāt Zaķusalas krastmalā 1!

Rīgas radio un televīzijas tornis ir 368 metrus augsts. Lai gan šis tornis pamatā ir tehniska celtne, kurai jāveic noteiktas funkcijas – jāpārraida radio un televīzijas programmas un jānodrošina elektronisko sakaru pakalpojumi –, tas ir arī nozīmīgs tūrisma objekts, bez kura Rīgas panorāma vairs nav iedomājama.

Šādu torņu izgaismošana citās pasaules valstīs nav retums. Pilsētu naksnīgo ainavu jau papildina izgaismotais Berlīnes, Prāgas, Toronto, Ostankinas, Tokijas un citi torņi.

Pasākumā piedalīsies satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, LVRTC valdes loceklis Dzintars Zariņš. Aicināti arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, ministru prezidents Ivars Godmanis un kultūras ministre Helēna Demakova.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aviobiļešu izpārdošana! SKY24.LV
Vairāk kā 50 galamērķi // ceļošanas periods līdz 31.05.2025. | Skatīt vairāk
no 69 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2024 - 12.07.2024 Brīvdabas kino vakars Valmiermuižā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11. jūlijā plkst.21.00 dokumentālā filma „Podnieks par Podnieku. Laika liecinieks” un tikšanās ar režisori Annu Viduleju un nevalstiskās | Skatīt vairāk
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com