Ārzemju mākslas muzejs aicina uz Japānas dienu

JAPĀNAS DIENA ĀRZEMJU MĀKSLAS MUZEJĀ

Sestdien, 28.februārī, aicinām uz Japānas dienu Ārzemju mākslas muzejā Rīgā, Pils laukumā 3.

No pl.12.00 ĀMM speciāliste Jeļena Viktorova stāstīs par izstādi "Leģenda par princi Gendzi" un japāņu tradicionālo grafiku.

No pl. 12.00 aicinām bērnus un jauniešus uz MANGA / ANIME zīmējumu radošo darbnīcu. Gaidām gan pieredzējušus mangu zīmētājus, gan iesācējus. Līdzi jāņem savas krāsas.

No pl.12.00 bērni gaidīti mākslinieka J.Anmaņa radošajā darbnīcā - jauno gleznotāju skolā.

Visu dienu muzejā apskatāma japāņu 19.gadsimta kokgriezumu izstāde "Leģenda par princi Gendzi". Izstādes darbu pamattēma ir prinča Gendzi mīlas dēkas, kas atspoguļotas 19.gadsimta autora Rjuteja Tanehiko romānā Nise Murasaki Inaka Genji (Viltus Murasaki un Lauku Gendzi). Romāns sižetiski sasaucas ar oriģinālo Murasaki Šikibu (978 – 1014) romānu Genji monogatari (Leģenda par Gendzi).

Izstādē skan japāņu tradicionālā mūzika. Īpašs pārsteigums - pēc vairāku gadu pārtraukuma piedāvājam aplūkot 19.gs. rituāla zobenu no Japānas. Zobena, kas ir viena no muzeja lietišķās mākslas kolekcijas īpašām vērtībām, asmens darināts no tērauda, savukārt tā rokturis greznots ar īpaši izsmalcinātiem skulpturāliem ziloņkaula griezumiem.

Līdztekus tradicionālajai japāņu Ukiyo-e ksilogrāfijai izstādē apskatāmi arī citi izcili Austrumu amatu mākslas paraugi no Ārzemju mākslas muzeja kolekcijas.

Izstāde būs pieejama apmeklētājiem līdz 15.martam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Strūve nav skrūve! Madonas TIC
20. jūlijā ceļotāju diena Madonas novadā, jo šogad UNESCO Pasaules mantojumā iekļautajam Strūves ģeodēziskajam lokam 200 gadu, kopš mērījumu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.06.2024 - 10.07.2024 "Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com