Koncertprogramma "Tuvplāni" februārī skanēs Aizkraulē un Siguldā

Piektdien, 27.februārī, plkst. 19.00 komponista Valta Pūces koncertprogramma TUVPLĀNI, turpinot skanējumu Latvijas pilsētās, būs klausāma Aizkraukles pilsētas kultūras namā, savukārt sestdien, 28. februārī, Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis, notiks divi koncerti – plkst. 15.00 un 18.00. Klausītāju ieinteresētības dēļ tika izsludināts papildkoncerts.

Programma ar lieliem panākumiem Siguldā jau skanējusi pirms gada, pagājušā gada nogalē Rīgā, Lielajā Ģildē, šogad Ogrē, Kuldīgā, Liepājā, Limbažos un citur Latvijā.

Valta Pūces autorprogramma "Tuvplāni" neierastā kamerstila ampluā iespējams dzirdēt grupas "Prāta vētra" līderi Renāru Kauperu, kā arī vairāku dziesmu autori Raimondu Vazdiku un vijolnieku Raimondu Ozolu.

Komponists jau agrāk sadarbojies ar Renāru Kauperu – kameransambļa "Marana" 10 gadu jubilejas koncertā 1997. gadā viņš bija īpašais viesis, bet ciešāka sadarbība izveidojās, Dailes teātrī iestudējot "Šveika jaunās dēkas". Arī ar Raimondu Vazdiku sadarbība izveidojusies, komponējot mūziku "Maranai" - mūziklam " Visādas drazas", kur Vazdika bija gan tekstu autore, gan horeogrāfe. “Ar katru no šiem trim ārkārtīgi talantīgajiem un brīnišķīgajiem cilvēkiem, kurus uzskatu arī par saviem draugiem, esmu gadu gaitā sadarbojies daudzkārt. Varu droši teikt, ka pazīstu viņus teju vai divdesmit gadus. Tie ir tādi īpaši cilvēki – ar kuriem var iet izlūkos. Gatavojot programmu, sameklēju gan vecas, gan ne tik vecas dziesmas, kas jau skanējušas kaut kur, dažas īstenībā nav pat skanējušas nekur, bet vienkārši stāv plauktā. Radās doma, ka programma varētu būt intīma , tā ļautu klausītājiem tuvāk un dziļāk iepazīt katru no māksliniekiem , tāpēc izvēlējāmies šo nosaukumu “Tuvplāni”,” atklāj V. Pūce.

Programmā izskanēs pazīstamas un ne tik plaši zināmas Valta Pūces dziesmas ar Ē.Ādamsona, A.Neibarta, P. Brūvera, K. Vērdiņa, R.Vazdikas vārdiem, kā arī Raimondas Vazdikas un Renāra Kaupera komponētās dziesmas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com