Līvānos skatāma ceļojošā izstāde "Logu stāsti"

Šogad, no 7. aprīļa Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā ir skatāma 2008. gada labākā ceļojošā izstāde „Logu stāsti” no Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja krājuma.

Muzeju valsts pārvaldes 2008. gada organizētā ceļojošo izstāžu konkursā no 8 muzejiem ar 9 izstādēm, pirmo vietu ieguva izstāde „Logu stāsti” no Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja krājuma, kura ir atceļojusi arī uz Līvāniem, un ir skatāma Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē.

Kā stāsta Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja vadītāja Tekla Bekeša: „Izstādes tapšanas gaitā tika rīkotas vairākas ekspedīcijas. Ekspedīciju laikā tika apsekotas ēkas Preiļu rajona Riebiņu novada Silajāņu un Galēnu pagastos, tika apzināta māju vēsture un pierakstīti sastapto cilvēku dzīvesstāsti, kas apvienoti vienā kopīgā izstādē „Logu stāsti”.”

Izstādi papildina ekspedīcijas laikā iegūtie oriģinālie kokgriezumi un Rēzeknes Mākslas vidusskolas Koka izstrādājumu dizaina programmas vadītāja Jāņa Igoveņa izgatavotās logu apmaļu dekoratīvo rotājumu kopijas.

Izstādes apmeklētājiem tiek dota iespēja salikt loga dekoratīvās apmales daļas vienotā veselumā, pildīt dažādus āķīgus uzdevumus un pēc izstādes apskates aizpildīt uzdevumu lapu, tādējādi pārbaudot savas zināšanas par nupat kā redzēto.

Tos kurus izstāde ir ieinteresējusi to var apskatīt Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē no 7. aprīļa līdz 29. aprīlim.

Pielikumā publicitātes foto:

- Izstādes noformējums;

- Logu dekoratīvās apmales likšana.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.06.2024 - 02.07.2024 Turcijas 4* un 5* viesnīcas, 7 naktis Estravel Latvia
Turcijas kūrorti - Alānija, Side, Beleka // VIESNĪCU VASARAS KOLEKCIJA // 7 naktis viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 304 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Līvānu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com