Atklāta Kultūras un mākslas telpa "Siguldas Tornis"

Mākslas dienu ietvaros, ko plaši atzīmē visā Latvijā, arī Sigulda atjauno savas mākslas tradīcijas. 2009.gada 19.aprīlī ar daudzveidīgu Siguldas mākslinieku izstādi tika atklāta Kultūras un mākslas telpa „Siguldas Tornis”.

Tika atklāta pirmā izstāde „Siguldas Tornī”

Siguldas Tornis” ir jauns infrastruktūras objekts Siguldā, kas izveidots Ausekļa ielā 6, parkā pie Dzelzceļa stacijas - telpās, kas savulaik kalpojušas kā ūdenstornis. Atklāšanas dienā apmeklētājiem bija iespēja ne tikai apskatīt jaunizveidotās telpas, bet arī baudīt Siguldas novada mākslinieku izstādi.

Mākslas telpu veido 4 stāvi, kurus caurvij apļveida trepes, kas apmeklētājiem radīja tīkamas asociācijas ar vienu no spilgtākajiem Siguldas simboliem – Turaidas torni. Šī asociācija izskanēja arī svētku uzrunās. Siguldas novada domes pārstāvji Uģis Mitrevics un Jolanta Borīte uzsvēra, ka līdz ar Mākslas telpas atklāšanu, Sigulda ieguvusi vēl vienu nozīmīgu kultūras objektu, atstājot spilgtas pēdas novada kultūras dzīvē. Daudz pateicības vārdu tika veltīti Gudovsku, Ādamsonu un Zilgalvju ģimenēm, kuras uzņēmās realizēt šo projektu un ierīkoja Siguldā jaunu infrastruktūras objektu.

Darbs pie ūdenstorņa rekonstrukcijas uzsākts 2005.gada vasarā, pateicoties tā brīža domes atbalstam un domes priekšsēdētājam Tālim Puķītim. Tapa biedrība „Lilī”, kuras pamatdarbība balstās uz sabiedriskas, nekomerciālas organizācijas principiem ar nolūku atbalstīt Siguldas novada māksliniekus un radīt sakārtotu kultūras vidi, lai labās Siguldas tradīcijas un kultūrvēsturiskais mantojums tiktu pienācīgi novērtēts. Tāpēc visas Mākslas telpas darbības laikā tiks vākti arī ziedojumi, lai atbalstītu Siguldas novada mākslinieku personālizstādes.

Piedāvā ne tikai izstādes, bet arī nodarbības un pasākumus

”Siguldas Tornis” radīts, lai rastu vietu dažādu izstāžu rīkošanai, īpaši piesaistot Siguldas novada māksliniekus. Tiks rīkoti radoši pasākumi, sadarbojoties ar Siguldas mākslas skolas pedagogiem un audzēkņiem, kā arī iepazīstinot apmeklētājus ar Siguldas un apkārtnes kultūrvēsturiskajām vērtībām – notiks izstādes, tirdziņi, dažāda veida aktivitātes ne tikai Mākslas telpās, bet arī teritorijā ap to.

„Vēlamies ierīkot arī stikla pūšanas darbnīcu, projektam piesaistot Mākslas akadēmijas studentus. Nākotnē esam iecerējuši arī labdarības akciju organizēšanu Siguldas novada bērniem, pensionāriem un sabiedriskajām organizācijām,” stāsta „Siguldas Torņa” vadītājas L. Zilgalve un L. Ādamsone.

Mākslas telpa atvērta ar moto „Uzzini ko jaunu, apgūsti iemaņas un prasmes”. Paralēli izstādēm, kas tiek eksponētas „Siguldas Tornī”, jau šobrīd trešdienās tiek rīkotas gleznošanas stundas bērniem un pieaugušajiem. Tās var apmeklēt ikviens interesents, arī bez prasmēm gleznošanā. Nodarbības ilgst pusotru stundu, un tiek piedāvāts apgūt iemaņas, strādājot ar akrilu, zīmuli, krītiņiem, akvareli, kā arī dažādām citām tehnikām. Vasarā nodarbības notiks ne tikai telpās, bet arī ārā.

Savukārt sākot ar aprīļa beigām ceturtdienu vakaros tiek rīkotas jogas nodarbības grupām līdz 8 personām. Nodarbību ilgums - 1,5 līdz 2 stundas.

Iecerēts rīkot arī dažādus literārus pasākumus – grāmatu prezentācijas, lasījumus un tikšanās ar rakstniekiem, dzejniekiem, grāmatu izdevējiem. Būs aktivitātes bērniem, piemēram, leļļu teātra izrādes. Interesentiem būs iespēja arī apmeklēt tematiskos pasākumus, piemēram, ir izrādīta interese par vīna degustācijas, kulinārijas vakariem, kā arī fotomākslas apguves lekcijām.

Mākslas telpa „Siguldas Tornis” piedāvā arī telpu īri nelieliem pasākumiem – svinīgiem notikumiem vai semināriem līdz 20 personām. Tā kā Sigulda ir kļuvusi par ļoti iecienītu vietu kāzu ceremoniju rīkošanai, padomāts arī par īpašo piedāvājumu jaunlaulātajiem – būs iespējams rīkot jaunā pāra sveikšanu un citus pārsteigumus kāzu dienā.

Izstādes Mākslas telpā „Siguldas Tornis”

Maijs

Alberts Linarts (foto), Oskars Plāciņš (akrils, pastelis), Voldemārs Gudovskis (akvareļi), Dainis Gudovskis (akvareļi, stikls)

Maija beigas – jūnijs

Dinas Dubiņa (emalja, zīds), Dainis Gudovskis (stikls), Tālis Puķītis (foto)

Jūlijs

Foto izstāde

Augusts

Zigurda Zuzes 80.jubilejas atceres pasākums, izstāde

* Izstāžu kalendārā iespējamas izmaiņas, papildinājumi. Sekojiet informācijai!

 

Plānotais darba laiks:

P. --------

O. --------

T. 11.00 – 17.00

C. 11.00 – 17.00

P. 11.00 – 17.00

S. 11.00 – 16.00

Sv. 12.00 – 16.00

* Kultūras un mākslas telpas apmeklējums citā laika iespējams iepriekš piesakoties

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 27.06.2024 Vasaras saulgriežu tirdziņš Liepājas reģiona TIB
Tirgus Rožu laukumā norisināsies divas dienas, 20.jūnijā no plkst. 12.00 līdz 20.00 un 21.jūnijā no 10.00 līdz 18.00. Ar lustēm, siera rituļiem un | Skatīt vairāk
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 30.06.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com