Ķemeru nacionālā parks aicina nepārkāpt likumu un saudzēt dabas vērtības [1]

Laika apstākļiem kļūstot siltākiem un vasarīgākiem, Ķemeru nacionālo parku apmeklē arvien vairāk cilvēku. Saprotama ir cilvēku vēlme atpūsties pie dabas, doties pastaigā gar jūru vai ezeru un baudīt dabas nomierinošo klusumu. Diemžēl vairākiem ĶNP apmeklētājiem šie atpūtas brīži jau beigušies ar sarūgtinājumu – viņi saņēmuši soda kvītis par automašīnas novietošanu ārpus vispārējas lietošanas ceļiem.

Sakarā ar lielo apmeklētāju pieplūdumu, ĶNP administrācijas vides inspektori pastiprināti kontrolē parka teritoriju un rīko brīvdienu reidus. Visbiežāk konstatētais pārkāpums ir jau pieminētā automašīnu novietošana ārpus vispārējas lietošanas ceļiem - uz meža zemsedzes vai kāpās. Visbiežāk gan cilvēki izdara šo pārkāpumu likuma normu nezināšanas dēļ. Kā zināms, tad likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības, tāpēc Ķemeru nacionālā parka administrācija atgādina, ka nobraukt no ceļiem īpaši aizsargājamā dabas teritorijā aizliedz Ķemeru nacionālā parka individuālo aizsardzības un izmantošanas noteikumu 3.1. punkts. Sods par šīs vides aizsardzības normas neievērošanu saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 57.3 pantu ir no 50 – 100 Ls. Ja pārkāpums konstatēts atkārtoti, tad sods ir no 100 – 200 Ls.

Cita būtiska problēma, ar ko saskaras ĶNP administrācijas vides inspektori, ir ugunskuru kurināšana ārpus īpaši norādītām vietām, kas, saskaņā ar Ķemeru nacionālā parka individuālo aizsardzības un izmantošanas noteikumu 4.2. punktu, ir aizliegta. Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 81. pantu, minimālais sods par šo pārkāpumu ir 50 Ls. Ugunskuru kurināšana ārpus tam speciāli paredzētām vietām ir ne tikai ugunsnedroša, bet arī postoša dabas vērtībām. ĶNPA apsaimniekošanā šādu speciāli iekārtotu ugunskuru vietu nav daudz, tāpēc administrācija iesaka vērsties pie ĶNP teritorijā un tuvākajā apkārtnē esošajiem privātajiem uzņēmējiem, kas piedāvā plašas atpūtas iespējas un īpaši iekārtotas piknika vietas. Sīkāku informāciju ir iespējams iegūt reģionālajos Tūrisma informācijas centros vai ĶNPA Dabas izglītības un tūrisma daļā.

Ķemeru nacionālā parka administrācija aicina cilvēkus būt atbildīgiem - nepārkāpt likumu un saudzēt dabas vērtības, jo, atrodoties Ķemeru nacionālajā parkā, jūs esat īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, kas izveidota dabas vērtību saglabāšanai nākamajām paaudzēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 alberts 05/16/2009 13:15 Kārtējā muļķība un naudas iekasēšana KNP kantoristiem.Ja es braucu sēnēs tad ko man auto atstat uz ceļa? kur garam pabraukt taču nevar,ko tad?Es taču nobrauksu no ceļa !

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Senās mūzikas festivāla noslēguma koncerts Bauskas TIC
Senās mūzikas festivāla noslēguma koncerti Rundāles pilī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Jāņa Daliņa stadionā 6. un 7. jūlijā aicinām uz ikgadējām sacensībām – “Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024”! | Skatīt vairāk
Strūve nav skrūve! Madonas TIC
20. jūlijā ceļotāju diena Madonas novadā, jo šogad UNESCO Pasaules mantojumā iekļautajam Strūves ģeodēziskajam lokam 200 gadu, kopš mērījumu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com