Jelgavā notiks folkloras koncerts "Es mācēju, es mācēju, ko tie citi nemācēja"

2009.gada 11. jūlijā plkst. 12.00 Jelgavā, Ģederta Eliasa mākslas muzejā starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2009" ietvaros notiks tradicionālās kultūras apgūšanas un pārmantošanas programmas PULKĀ EIMU PULKĀ TEKU folkloras konkursu laureātu un etnogrāfisko ansambļu – tradīcijas nesēju koncerts, uz kuru aicināts ikviens interesents.

Koncerta koncepcija: Paaudžu dialogs kā saprašanās zīme, tradīcijas apgūšana. pārmantošana un tālāk nodošana, balsis un atbalsis, vieduma vienkāršība un bērnības dabiskums, jaunības aizrautība un dzīves pieredzes smalkums, gudrība un intuīcija, individuāla izaugsme un pilnveidošanās, saskaņas meklējumi un dažādas saskaņas zīmes: saskanīga dziedāšana, iejūtīga saspēle, stāstīšana un klausīšanās, jokošana un apdziedāšanās.

Piedalās:

Bērnu un jauniešu folkloras konkursu Teci, teci valodiņa, Anekdošu virpulis, Dziesmu dziedu, kāda bija un Klaberjakte laureāti: Dižie un Diždižie dziedātāji, Zelta muzikanti, Stāstnieku ķēniņi un tradīciju nesēji, atdarināšanas cienīgi paraugi no etnogrāfiskajiem ansambļiem un folkloras kopām.

Kurzeme: Alsungas suiti, vadītāja Ilga Leimane un Suitiņi, vadītāja Gunta Mateviča; Otaņķu etnogrāfiskais ansamblis, vadītāja Zenta Bērtiņa.

Vidzeme: Cēsu Ore, vadītāja Inese Roze.

Zemgale: Dimzēns,vadītāja Velta Leja, Iecavas Tarkšķi, vadītāja Kristīne Karele

Latgale: Rogovkas etnogrāfiskais ansamblis, vadītāja Anna Garanča, Preiļu Rūtoj’, vadītāja Ilze Rožinska, Rēzeknes Vīteri, vadītāji Sandra Stare, Einārs Lipskis.

Sēlija: Raksti, vadītāja Vita Talla.

Rīga: Kokle, vadītāja Dina Liepa.

Ieeja bērniem bezmaksas, pieaugušajiem 0.50 LVL ar iespēju apskatīt visu muzeja ekspozīciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 07.07.2024 Ķēniņa Tālivalža svētki Trikātā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā no pl.11.00 aicinām uz Ķēniņa Tālivalža svētkiem Trikātā, kas būs piepildīti ar viduslaiku tematiskām un sportiskām aktivitātēm. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 06.07.2024 Ekskursija "Tiksimies Rožu laukumā" Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Zemgales Tūrisma asociācija
,


Atpūtas komplekss “Miķelis”
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com