Jūrmalas pilsētas muzejā atklās Līvijas Brigitas Pavlovskas personālizstādi

Līvijas Brigitas Pavlovskas personālizstādes „ ... dzīve ... „ atklāšana Jūrmalas pilsētas muzejā

2009.gada 9.jūlijā plkst.18.00 Jūrmalas pilsētas muzejā, (Tirgoņu iela 29, Majori) notiks Līvijas Brigitas Pavlovskas personālizstādes „ ... dzīve ... ” atklāšana.

Šajā izstādē būs skatāmi 19 mākslinieces veidotie akvareļi, kuri tapuši dažādos dzīves periodos. Tēma – klusā daba un ziedi.

„Tieši klusā daba un ziedi ir tā tēma, kas mani saista visvairāk” – akcentē māksliniece – „attēlot konkrētus priekšmetus, izcelt to detaļas, parādīt to funkcionalitāti. Zieds, savukārt, ir unikāls kā tāds, jo tajā ir visas kompozīcijas pamatformas, tikai jāprot tās saskatīt. Radošākais un aizraujošākais mirklis, manuprāt, ir pats sagatavošanās process, kad izvēlies gan izkārtojumu, gan gaismas, gan krāsas.

Lai arī vienu laika posmu nebiju aktīva glezniecībā, iemaņas esmu saglabājusi un tagad tās varu pilnveidot. Tāpēc arī šāds izstādes nosaukums, jo dzīve nekad neiet taisnu ceļu. Ir bijuši dažādi dzīves periodi, gan labvēlīgāki, gan traģiskāki, bet tas ir tikai stimuls man lai visu pārdomātu, pārvērtētu un dotos tālāk”.

Līvija Brigita Pavlovska darbojas interjera un akvareļglezniecības jomā. Beigusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas tekstilmākslas un skatlogu noformētāju nodaļu, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas interjera un iekārtas nodaļu. Dažādos dzīves periodos strādājusi kombinātā „Māksla”, bet no 1977.gada līdz 1987.gadam bijusi Jūrmalas pilsētas galvenā māksliniece. Līvijai Brigitai Pavlovskai ir humanitāro zinātņu maģistra grāds mākslā un jau daudzus gadus viņa strādā Baltijas Starptautiskajā akadēmijā, pasniedzot studentiem interjera dizainu, projektēšanu, kompozīciju.

Izstādēs māksliniece piedalās kopš 1966.gada un kopš 1976.gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre.

Nozīmīgākie darbi interjera jomā ir alus bāra „Miezītis” interjers Jūrmalā(1978), Rīgas Politehniskā institūta Arhitektūras un celtniecības fakultātes interjers(1981), dārzkopības un biškopības veikala interjers Kauguros(1983), pansionāta „Jaundubulti” interjers Jūrmalā(1987-88), četru optikas salonu interjeri uzņēmumam „Coberg”(1992-97), informatīvais stends pēc Rīgas Domes pasūtījuma(2004), firmas „Schenker” ofisa interjers(2008-09). Māksliniecei bijušas vairākas personālizstādes gan Latvijā, gan ārpus tās, kā arī viņas darbi eksponēti Jūrmalas mākslinieku grupas rīkotajās izstādēs.

Līvijas Brigitas Pavlovskas personālizstāde „ ... dzīve ... ” Jūrmalas pilsētas muzejā skatāma līdz 2.augustam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.06.2024 - 10.07.2024 "Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. | Skatīt vairāk
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Uzņēmumi


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Liepājas reģiona TIB
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com