Valmieras Novadpētniecības muzejā atklās apgleznota zīda un porcelāna izstādi [1]

No 4.augusta Valmieras Novadpētniecības muzeja Izstāžu namā būs apskatāma Daces Ziemeles un Māras Mozgires darbu izstāde „Krāsainais un melnbaltais”. Izstādē varēs aplūkot apgleznotu zīdu un porcelānu.

Izstādes autores – mākslinieces Dace Ziemele un Māra Mozgire informē, ka abu sadarbība aizsākusies darbavietā - Jūrmalas mākslas skolā. Kopā mākslinieces īstenojušas dažādusbērnu mākslas projektus, piedalījušās Jūrmalas mākslinieku grupasizstādēs. 2005.gadā Porcelāna muzejā Rīgā izveidota pirmā kopīgā izstāde „Melnbaltais un krāsainais”. Valmierā būs piektā izstāde ar šādu nosaukumu, kas jau kļuvis par mākslinieču atpazīstamības zīmi.

„Pamatidejas, ko risinām darbos ir līdzīgas – cilvēks un ceļojumi. To izsakām atšķirīgos izteiksmes veidos – melnbaltā attiecībās un krāsu daudzveidībā. Šogad „Melnbaltais un krāsainais” ceļo pa Latviju un nu ir kļuvis par melnbalto un krāsaino ceļojumu. Tas aizsākās Kuldīgā aprīlī, un noslēgsies Valmierā augustā – mēnesī, kad krāsas dabā ir pilnbriedā, bet cilvēki sāk aizdomāties par ziemu,” saka mākslinieces.

„Melnā un Baltā attiecības. Līniju un laukumu spēle. Vijīgo līniju un ornamenta pretstatījums tīram laukumam. Cilvēka ķermenis kā ornaments, kā raksts plaknē, telpā un visumā,” izstādē eksponētos darbus raksturo Dace Ziemele. Māksliniece Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi mākslas maģistra grādu, kopš 1990.gada piedalās izstādēs. Dacei Ziemelei bijušas vairākas personālizstādes Rīgā, Kuldīgā, Jūrmalā un citās Latvijas pilsētās, kā arī ārpus valsts robežām.

„Krāsaina diena un nakts, krāsaini gadalaiki. Sapņi un īstenība. Viss, ar ko mēs konkrētā mirklī saskaramies. Īpaši sīkumiņi, kurus pamanām vai dažreiz pat it kā nepamanām, bet kuriem ir pietiekami liela nozīme cilvēka dzīvē. Tas arī ir tas, ko mēģinu attēlot tik krāsaini, kā es to redzu,” par saviem darbiem saka Māra Mozgire. Māksliniece studējusi Latvijas Mākslas akadēmijas vides dizaina nodaļā, kopš 1987.gada piedalās izstādēs.

Izstāde „Krāsainais un melnbaltais” Valmieras Novadpētniecības muzejā būs aplūkojama līdz 2.septembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Lilita 07/31/2009 17:13 Māksla ir jauka visās tās izpausmēs.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com