Līvānos notiek Tautas lietišķo mākslas studiju Klūga un Pūpoli pinēju darbu izstāde

No 2009.gada 7. augusta līdz 5. septembrim Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē skatāma Tautas lietišķo mākslas studiju „Klūga” un „Pūpoli” pinēju darbu izstāde.

Tautas lietišķās mākslas studijas „Klūga” pirmsākumi meklējami 1980. gadā, kad Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tika nodibināta pinēju studija. Savukārt Tautas lietišķās mākslas studija „Pūpoli” dibināta 1999. gadā Daugavpils rajona Višķu pagasta Špoģu mūzikas un mākslas skolā. Abas pinēju studijas vada Viktors Kuhaļskis.

Radošā doma un cilvēku aizrautīgais darbs ir galvenie nosacījumi panākumiem visās izstādēs, kur ir piedalījusies studija „Klūga”. Tās dalībnieki nepārtraukti pilnveido savu meistarību, ievieš jaunus pinēju tehnikas paņēmienus, uzlabo materiāla apstrādes kvalitāti, saglabājot tā dabiskās īpašības. Praktiski visiem studijas dalībniekiem ir piešķirti tautas daiļamata meistara nosaukumi.

Studijas dalībnieku darbi ir skatāmi dažādu valstu muzejos, gan pašmāju muzejā Daugavpilī, gan Smoļenskas muzejā – rezervātā Krievijā, gan Polockas Franciska Skorinas vārdā nosauktajā muzejā – rezervātā Baltkrievijā, gan muzejos Francijā, Zviedrijā un Anglijā.

Izstādē, kas skatāma Latgales mākslas un amatniecības centrā piedalās vairāk nekā 30 autori kopā prezentējot vairākus desmitus dažādu tehniku un krāsu pinumu darbus.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 01.07.2024 Vasaras atlaides auto nomai Europcar
Rezervē no 27. jūnija līdz 1. jūlijam un baudi vasaras brīvdienas ar līdz pat 20% atlaidi automašīnu nomas rezervācijām līdz septembrim. | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com