Limbažos Starptautiskais amatierteātru oriģināldramaturģijas teātru festivāls „Spēlesprieks 2009”

Šajā nedēļas nogalē no 18. septembra līdz 20. septembrim Limbažos risināsies jau ceturtais Starptautiskais amatierteātru oriģināldramaturģijas teātru festivāls „Spēlesprieks 2009”, kurā plāno piedalīties amatierteātri ne tikai no Latvijas, bet arī no Vācijas, Dānijas, Spānijas, Ukrainas un Turcijas.

Pirmajā festivāla dienā piektdien, 18. septembrī, Dānijas teātris „Drakomir” rādīs Gustavo Otta izrādi PASE, Ukrainas teātris „Garmider” spēlēs Stepana Vasļičenko PIRMO RANDIŅU, bet Liepājas Metalurgu kultūras nama tautas teātris uzstāsies ar Māras Zālītes lugu MARGARĒTA.

Savukārt sestdien festivāla otro dienu atklās Tukuma pilsētas teātra studija brīvā versija ar Ilgoņa Škāņa vadībā tapušu izrādi AIZVIEN TĀPAT. Pēc tam savu veikumu skatītājiem nodos Spānijas teātris “Trastos Teatro” ar Huana Karlosa Torrecilla izrādi MĒNESS ACIS. Vēlāk ar Māra Bērziņa izrādi ŠEIT NEVIENS NEPĪPĒS uzstāsies Rēzeknes tautas teātris, bet Vācijas “Leipziger Tanztheater” rādīs dejas izrādi ar nosaukumu NEPATIKŠANAS. Otrās dienas programmu noslēgs Klaunādes darbnīcas demonstrējumi.

Trešā festivāla diena sāksies ar jaunu projektu TELEFONGRĀMATA un Turcijas teātra “Istabulkadikoy Lisesi” Aziza Nesina izrādi PANĀKSI UZ MIRKLĪTI? un svinīgu festivāla noslēguma pasākumu.

Festivāla aizsākumi meklējami jau 2003. gadā, kad notika pirmais “Spēlesprieks”, kas bija kā starptautiskā projekta „Oriģināldramaturģijas apmaiņa Somija—Latvija—Dānija“ noslēgums. 2003. gada festivālā Ausekļa Limbažu teātris rādīja Kaja Nissena „Kalienskas sievietes“.

Jāatgādina, ka festivāls Limbažos notiek katru otro gadu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 06.07.2024 Ekskursija "Tiksimies Rožu laukumā" Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 Tālrunis rezervācijai:+371 23280303. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com