Serde organizē "Nemateriālā kultūras mantojuma prasmju darbnīcas"

2009.gada 3.oktobrī, SERDE organizē "Nemateriālā kultūras mantojuma prasmju darbnīcas", kurās dalībnieki varēs plašāk iepazīties ar alus un brandava gatavošanas procesu.

"Nemateriālā kultūras mantojuma prasmju darbnīcas" Aizputē ir jauns pasākumu cikls, kurā summējas biedrības Starpnozaru mākslas grupa SERDE gūtā pieredze ekspedīcijās un lauka pētījumos un izdarītie secinājumi par tradīciju saglabāšanu Latvijā. SERDEs rezidenču un darbnīcu centrā Aizputē Atmodas 9, jau vairākkārt notikušas brandava un alus gatavošanas darbnīcas, kas guvušas plašu publikas atsaucību, tādēļ piedāvājam interesentiem praksē iepazīties un apgūt alus un/ vai brandava gatavošanas prasmes.

PROGRAMMA

3.oktobris, plkst. 13.00 - 18.00 Alus brūvēšanas darbnīca

Alus brūvēšanas darbnīcas laikā aicinām piedalīties tradicionālā alus gatavošanas procesa rekonstrukcijā - miežu alus brūvēšanā bez misas vārīšanas ar trīs uzlējumiem (pirmais alus, otrais alus un tāpiņš). Atvērtā tipa sākotnējā raudzēšana kubulos ar vēlāku pārliešanu mucās. Brūvēšanas gaitas rekonstrukcijai par pamatu tiks ņemti 2008. gada lauka pētījumi par alus gatavošanas tradīcijām viduskurzemē. Aicinam interesentus mācīties kopā ar mums!

! Papildus tiks apskatīta alus gatavošana mājas apstākļos no ekstraktiem.

3.oktobris, plkst. 13.30 - 17.30 Brandava gatavošanas darbnīca

Mājas brandava gatavošana balstīta šī nemateriālā kultūras fenomena pētījumos vairāku gadu garumā un izdota SERDES Tradīciju burtnīcā "Brandava gatavošanas tradīcijas Viduskurzemē".

Mēs aicinam palūkoties uz šo labi zināmo tradīciju no atšķirīga skatpunkta - nemoralizēt par kandžas dzīšanu, kā sociālu ļaunumu bet parādīt cilvēka neizsmeļamo izdomu ierobežotu resursu apstākļos realizēt savas vajadzības. Jo īpaši šajos apstākļos, mēs katrs varam uzskatīt šo prasmi kā vērtību kura bagātina mūsu ikdienas dzīvi un palīdz noturēt dzīves kvalitāti ar sev pieejamiem resursiem. Proti - savām vajadzībām tecinam kandžu un pēc tam sagatavojam zāļu uzlējumus iekšķīgai un ārīgai lietošanai.

! Papildus - bļodiņšņabja gatavošana.

Paralēli Alus un Brandava darbnīcām ieskats ziepju vārīšanā (video pamācība).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 06.07.2024 Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk
Reklāmas rakstu publicēšana Travelnews.lv TurismaBizness.lv
Reklāmas rakstu publicēšana tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv (LV / ENG) | Skatīt vairāk
130 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 07.07.2024 Vēsturisko parku un dārzu diena Alūksnē Alūksnes TIC
6.un 7. jūlijā Latvijas piļu un muižu Vēsturisko parku un dārzu dienas 2024 apmeklētājus aicina sajust vēsturiskas dvesmas un līdztekus baudīt. | Skatīt vairāk
no 4.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 Tālrunis rezervācijai:+371 23280303. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Avis
,


Novatours
,


Trakai TIC
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com