Notiks čempionāts kroketā

Izdzirdot vārdu „krokets”, parasti prātā ataust kadri no kādas sen redzētas filmas, kurā britu aristokrāti spēlē īpatnu, viņiem vien saprotamu spēli. Tērpušies baltā apģērbā. Uz simtiem gadu garumā koptā perfektā mauriņa. Bet vai tik tas nebija krikets?

Krokets un krikets ir divas dažādas spēles. Tās abas patiešām izsenis spēlētas Anglijā un britu kolonijās, bet mūsdienās krokets, tāpat kā citas sporta spēles, ir kļuvis demokrātisks un nu to spēlē visā pasaulē. Arī pie mums. Tā ir aizraujoša spēle, ko ar prieku var spēlēt visa ģimene. Gan pieredzējušiem spēlētājiem, gan iesācējiem kroketa spēle būs patīkama, veselīga un azartiska laika pavadīšana svaigā gaisā.

Kroketu spēlē ar speciāliem āmuriem. Spēles mērķis ir ar pēc iespējas mazāku āmura sitienu skaitu pārvietot savu bumbu cauri noteiktai vārtiņu kombinācijai no starta līdz finiša mietam. Spēles gaitā ir iespējams noteikumu robežās traucēt pārējiem spēles dalībniekiem veikt maršrutu. Tādējādi spēlē ir nozīme ne tikai sitienu precizitātei, bet arī taktikai.

Draugu lokā mājas apstākļos krokets Latvijātiek spēlēts jau kopš 90. gadu sākuma, bet pirmais kroketa klubs tika nodibināts 2009. gada vasarā Ogrē. Ogrēniešiem sekoja rīdzinieki. Savukārt trešā kluba dibinātāju gods pieder Siguldai un Līgatnei. 2010. gada pavasarī tika nodibināts Siguldas, Līgatnes kroketa klubs „SIG-LIG”, kurš arī oficiāli iestājies Latvijas Kroketa federācijā (LKF).

Klubi un federācija ir vienojušies Latvijā sākotnēji popularizēt golfa kroketa noteikumu versiju, kas ir vienkāršāka un dinamiskāka. Ir veikts noteikumu kopsavilkuma tulkojums latviešu valodā, izstrādāts un apstiprināts Latvijas reitinga nolikums, sacensību paraugnolikums, kā arī kroketa sacensību tiesnešu sertifikācijas nolikums.

15.05.2010 notika Siguldas, Līgatnes kroketa kluba „SIG-LIG” organizētās sacensības Ratniekos, kuras bija pirmās oficiālās LKF atzītās sacensības Latvijā. Tiek veidots sezonas sacensību kalendārs, sezonas noslēgums paredzēts septembra otrajā pusē ar Latvia Masters turnīru.

Nākamās sacensības ieplānotas 20.06.2010 plkst. 11:00 rehabilitācijas centrā “Līgatne” (www.rehcentrsligatne.lv ), kad notiks Līgatnes kausa izcīņa kroketā. Sacensības, kuras organizē Siguldas, Līgatnes kroketa klubs „SIG-LIG” sadarbībā ar Latvijas Kroketa federāciju, būs vienlaicīgi arī Latvijas čempionāta trešais posms.
Sacensības notiks golfa kroketa noteikumu versijā. Dalības maksa 5,00 Ls, inventārs būs pieejams uz vietas.

Piedalīties aicināts ikviens interesents. Dalību lūdzu apstiprināt līdz 18.06.2010 pa tālruni 2640 7514 vai e-pastu [email protected] .

P.S. Lietus gadījumāsacensības tiek pārceltas uz citu datumu. Vairāk par kroketu Latvijā lasiet mājaslapā www.krokets.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Džerbas sala - Vai Tu zini, kur tā ir? Estravel Latvia
Vai zini, cik skaista ir tā? // 7 naktis, viss iekļauts, lidojums no Minhenes // Pagarini vasaru! | Skatīt vairāk
no 582 EUR
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Ventspils TIC
,


Latvia Tours
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com