Aicina uz Ikšķiles pilsētas svētkiem

Savā 825.jubilejas gadā viena no senākajām Latvijas apdzīvotajām vietām - Ikšķile tērpjas īpašās svētku drānās, aicinot visus uz daudzkrāsainiem un tematiskiem pasākumiem.

Trijās pilsētas svētku dienās, no 6. līdz 8.augustam, Jums būs iespēja doties ceļojumā laikā un telpā, jo svētku moto skan: "Ikšķile cauri gadsimtiem".

Svētku ieskaņas koncertā 6.augusta vakarā Ikšķiles baznīcas dārzā caurvīs mežragus skaņas. 7.augustā pilsētas pludmalē senatnīgas dziesmas, amatnieku nodarbes, cīņas un dzīres ļaus izbaudīt viduslaiku noskaņu, pļavā pretī Ikšķiles vidusskolai laipni aicināti ieklausīties retro koncerta taktīs, bet Jāņa Kugas mājā, atšķirot jaunās grāmatas "Ikšķiles almanahs- 3" lapaspuses, tagadne mīsies ar neseno pagātni. Ar īpašu smeķi solās būt gadatirgus "Atpakaļ padomju laikos" un pašdarbnieku koncerts, skatītāji būs aculiecinieki arī orientēšanās sacensībām "Zelta mopēds" un retro auto parādei. Mūsdienās jūs aizvedīs 2.Vides mākslas festivāls ar plašo pasākumu programmu, darot garīgi bagātu šodienu un ceļot tiltu uz nākotni. Un kur nu pilsētas svētki bez izstādēm, koncertiem, dejām, gājiena un svētku kulminācijas . Šogad dosimies Gaismas ceļā uz Daugavmalu pretī Sv. Meinarda baznīcai, lai ieklausītos Jelgavas zvanu kora koncertā "Mans gaismas ceļš starp debesīm un zemi".

 

7.augustā, tiks dots starts 24 stundu veloizturības braucienam. Sacensībām pieteikušies gandrīz 100 dalībnieku, kuri ir gatavi pārbaudīt savu varēšanu un izturību. Visgrūtāk noteikti klāsies solo klases dalībniekiem. Viņiem nāksies vienatnē cīnīties ar trasi, kura izveidota mežā. Daudz nāksies piedomāt par spēku pareizu sadalīšanu, lai tie pietiktu visām 24 stundām. Pagājušajā gadā sacensību uzvarētājs šajā laikā veica vairāk kā 300 km. Kopumā individuālajā grupā ir pieteikušies 26 dalībnieki. Pieteikumi saņemti arī no Igaunijas un Lietuvas. Savukārt pāru sacensībām ir pieteiktas 11 komandas, bet četrnieku klasē startēs 13 vienības.

Organizatori vēlas informēt visus dalībniekus un līdzjutējus, ka uz starta vietu atkal ir iespējams nokļūt no Ikšķiles – Tīnūžu ceļa. Jānogriežas pie atzīmes "Tobago X" (http://24mtb.lv/wp-content/uploads/2009/08/noklusana_tobagoX1-293x280.png).

8.augusts atvēlēts sportiskām aktivitātēm, spēlēm un šoviem. Jau no agra rīta makšķernieki pulcēsies uz "Ikšķiles Lomu-IV" , bet atraktīvākie - uz Miegamiču skrējienu. Dienas gaitā noskaidrosim Sportiskāko ģimeni , sievu nešanas sacensību un daudzu citu sporta spēļu uzvarētājus.

Gan lieliem, gan maziem pilsētas svētku viesiem būs iespēja vērot Latvijas mazās aviācijas, ūdens sporta un atpūtas līdzekļu demonstrējumus un sacensības, kā arī "Latvijas atklāto čempionātu Spēkavīriem Elites grupā" superfinālu.

Svētdien, 8.augustā Ikšķilē noslēgsies Latvijas spēkavīru čempionāta fināls, kurš šogad norisināsies divas dienas. Gan pirmajā dienā Ventspilī, gan otrajā dienā Ikšķilē atlētiem būs jāveic pa pieciem vingrinājumiem. Šo desmit vingrinājumu kopvērtējumā arī noskaidrojot šīgada Latvijas stiprāko vīru.

Spēkavīru finālsacensību pirmā dienā Ventspilī iesāksies plkst.13:00. Savukārt otrā diena norisināsies Ikšķiles pilsētas svētku ietvaros un sāksies 15.00 pilsētas estrādē.

Kā iepriekš ziņots, pēc sešiem Latvijas spēkavīru čempionāta posmiem dažādās Latvijas pilsētās, astoņi labākie pēc šo posmu rezultātiem kvalificējās fināla sacensībām, kas šogad pirmo reizi notiks divas dienas. Pārējos fināla dalībniekus izvēlas organizatori, piešķirot tā sauktās wild card.

Jau zināms, ka būs jauns šī titula ieguvējs, jo iepriekšējo gadu uzvarētājs ogrēnietis Agris Kazeļņiks finālā nepiedalīsies. Šīs nedēļas nogalē viņš startēs The World’s Strongest Man 2010 kvalifikācijas sacensībās. Uz šīgada stiprākā vīra titulu pretendēs vairāki atlēti, starp kuriem īpaši jāizceļ divi - preilēnietis Artis Plivda, kas uzvarējis trijos posmos un ventspilnieks Mareks Leitis, kas uzvarējis divus posmus. Nevar aizmirst arī Agra Kazeļņika jaunāko brāli Ivaru un daudzkārtējo godalgu ieguvēju Māri Rozentālu. Īpaši sagatavojies un negaidīti labi nostartēt var gan arī kāds cits no elites vīriem. Piemēram Daini Zāģeris.

"Gatavojos finālam, lai beidzot parādītu, uz ko esmu spējīgs. Preiļos gan mazliet satraumēju kāju, bet vienalga cīnīšos līdz galam," pirms starta Ventspilī un Ikšķilē apņēmīgs bija ogrēnietis Ivars Kazeļņiks.

Kā parasti, starp vingrinājumiem skatītājus priecēs konkursi ar balvām. Arī šajā posmā būs īpašais ZZS airēšanas konkurss pāriem.

Latvijas spēkavīru čempionātu rāda Latvijas Neatkarīgā televīzija, parādot visus posmus to secībā. Sekojiet informācijai www.sacensibas.lv un www.parstipru.lv .

 

Ikšķilē 2. Vides mākslas festivāla un pilsētas 825 gadu jubilejas svētku ietvaros 8. augustā notiks Latvijas lidmodelistu salidojums.

Salidojums sāksies plkst. 9:45 ar Latvijas mazās aviācijas demonstrējumiem virs Daugavas, ikšķilieša Voldemāra Upleja vadītās lidmašīnas gaisa akrobātikas demonstrējumiem un lidaparātu parādi. No plkst. 10 pasākuma apmeklētāji varēs vērot arī lidmodeļu paraugdemonstrējumus ciemata "Zaļās salas" teritorijā. Salidojuma dalībnieku vidū būs arī Latvijas Lidotāju un lidaparātu īpašnieku asociācijas prezidents Juris Zariņš.

Ikšķiles salidojuma idejas autors Mārtiņš Berlands: „Aicinām apmeklēt šo pasākumu, kas solās būt interesants gan skatītājiem, gan dalībniekiem neatkarīgi no viņu vecuma.

Salidojuma dalībnieki dalīsies pieredzē, piemēram, kā izgatavot lidmodeļus, kādus dzinējus labāk izmantot u.c. Iespējams Jums radīsies interese par šo aizraujošo vaļasprieku un jau nākamajā salidojumā būsiet nevis skatītāju, bet dalībnieku vidū.

Latvijas lidmodelistu salidojumu rīko biedrība Zaļās salas un Ikšķiles novada pašvaldība.

Vairāk informācijas www.zalassalas.lv/videsmakslasfestivals/

www.ikskile.lv/lv/kultura-sports/ikskile-825/pilsetas-svetki/?view=article&aid=13042

 

Laipni aicināti uz pilsētas svētkiem "Ikšķile cauri gadsimtiem" !

Papildu informācija: www.ikskile.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas čempionāts vieglatlētikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Latvijas čempionāts vieglatlētikā, kura programmā iekļauta septiņcīņa un desmitcīņa. | Skatīt vairāk
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Reklāmas rakstu publicēšana Travelnews.lv TurismaBizness.lv
Reklāmas rakstu publicēšana tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv (LV / ENG) | Skatīt vairāk
130 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Ventspils TIC
,


Liepājas reģiona TIB
,


Park Hotel Latgola
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com