Smiltenes novadam jauns ģerbonis

Valsts Heraldikas komisija (turpmāk - VHK) ir apstiprinājusi Smiltenes novada ģerboni un tas ir reģistrēts Kultūras ministrijā. Ģerboni ar savu parakstu apliecinājuši Valsts prezidents Valdis Zatlers, Kultūras ministrs Ints Dālderis un VHK priekššēdētājs Laimonis Šēnbergs.

Šā gada sākumā Smiltenes novada pašvaldība izsludināja ideju konkursu par Smiltenes novada ģerboņa un logo skiču izveidi, kurā tika iesniegti vairāk kā 30 dažādi darbi. Savu vērtējumu par piedāvātajām skicēm izteica gan novada iedzīvotāji, gan vērtēšanas komisija un par skiču konkursa uzvarētāju tika atzīta Ginta Špate. Viņas izstrādātie skiču varianti tika vairākkārt saskaņoti Valsts Heraldikas komisijā, lai būtu atbilstoši heraldikas prasībām.

Ģerboņa tapšana bija sarežģīts un ilgs process, jo nācās cīnīties par attēla izskatu, tā proporcijām, dažādām niansēm, kas ir būtiskas heraldikā, taču rezultātā ir izdevies skaists, dinamisks ģerbonis.

Ģerboņa pamats veidots zelta krāsā, uz tā zils rudzupuķes zieds ar deviņām ziedlapiņām, kas simbolizē visu novadu - Smiltenes pilsētu un astoņus apkārtējos pagastus.

Smiltenes novada ģerboņa heraldiskais apraksts „Zelta laukā rudzupuķes zieds dabiskās krāsās”.

Šim ģerbonim ir pielāgots arī jauns Smiltenes novada logo un sauklis „Smiltenes novads – vieta, kur augt!” Šīs simbolikas ir unikālas Smiltenes novada atpazīstamības zīmes.

Smiltenes novada ģerboņa un logo autore ir vietējā māksliniece Ginta Špate.

Smiltenes novada teritorijā joprojām spēkā ir esošais Smiltenes pilsētas un pagastu ģerboņi, kas iepriekš apstiprināti VHK.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada svētki TIEKAMIES TUKUMĀ! Tukuma TIC
Šovasar no 18. līdz 21. jūlijam Tukumā svinēsim Novada svētkus “Tiekamies Tukumā!” Svētku laikā tiksimies Brīvības laukumā un vairākās citās | Skatīt vairāk
Latvija
CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī Tukuma TIC
Koncerts uz ezera! 13. jūlijā, plkst. 05:00 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 07.07.2024 Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Liepupes muiža
,


Smiltenes TIC
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com