Tukumā atklāta pirmā salmu darbnīca Latvijā

23.08.2010 Tukumā plašākai publikai durvis vaļā vērusi pirmā salmu darbnīca Latvijā. Ar ko tad ir tik īpaša šī salmu darbnīca? Atbilde nekur tālu nav jāmeklē, jo lietas, kuras radītas no sirds, nāk ar īpašu mīlestību, un tas sajūtams visos rūpīgi veidotajos Rītiņu ģimenes salmu darbiņos. Nu, tad par visu pēc kārtas!

Salmu darbnīcā ir apskatāms plašs dekoratīvo salmu figūru un suvenīru klāsts: rūķi, pūķi, velni, raganas, vardes, zaķi, kaķi un vēl daudz kas cits. Mākslas darbi tiek veidoti no 100% ekoloģiskiem materiāliem: salmiem, žāvētas zāles un tamlīdzīgiem materiāliem, ir videi draudzīgi un droši. Izveidotie tēli ir dažāda izmēra, katrs vienā eksemplārā. Veidotie darbi ir roku darbs, oriģināli, ar augstu kvalitāti un skaistu māksliniecisko izpildījumu.

Patlaban apmeklētājiem apskatei ir izvietota mākslinieku Kristīnes un Jura Rītiņu personālizstāde, kas būs atvērta līdz šī gada 1. oktobrim. Ierodoties viesiem darbnīcā, mākslinieki tiem pastāstīs kā top unikāli darbi no Latvijā pieejamiem, videi draudzīgiem dabas materiāliem. Katrs šeit atradīs kaut ko interesantu un noderīgu gan priekš sevis, gan arī kādai dāvaniņai sev tuvajiem. Šīs salmu veidotās figūras arī lieliski papildinās māju vai dārzu interjeru, gan arī būs noderīgas dažādiem svētkiem – Lieldienām, Jaunajam gadam, Valentīndienai utt.

Līdz šim neliels ieskats viņu veidotajos darbos ir bijis apskatāms dažādās izstādēs un jau ir sasniegts Latvijas rekords ar 2,5 m augsto dekoratīvo rūķi. Veidotie darbi ir piesaistījuši ne tikai Latvijas iedzīvotāju, bet arī citzemju viesu prieku un sajūsmu. Noteikti iesakām aizbraukt ciemos pie Rītiņu ģimenes, jo šeit patiešām rodas tāds enerģijas lādiņš, ka prieks!

Apmeklējumu pieteikt iepriekš pa tālruni 29495746 (Kristīne Zihmane-Rītiņa), e-pasts: [email protected], http://www.salmulietas.lv/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Tukuma TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com