Mazo ērgļu vērotāju Aklais Randiņš Dabas muzejā

Šodien, 22.09.2010, plkst. 15:00 Latvijas Dabas muzeja konferenču zālē notiks mazo ērgļu vērotāju un pētnieka Uģa Bergmaņa pirmais aklais randiņš.

Jau trešo gadu mazo ērgļu pētnieks Uģis Bergmanis izmanto tiešraides kameru, lai varētu noskaidrot mazo ērgļu ligzdošanas nianses un līdztekus zinātniskajam darbam, deva iespēju ikvienam, neatkarīgi no atrašanās vietas, visu gaišo diennakts laiku vērot mazo ērgļu pāra Grietas un Ginta rūpes par mazuli mājas lapā www.pomarina.lv, Dabas pārvaldes mājas lapā Latvijas vērotājiem bija iespēja redzēto komentēt un uzdot jautājumus. Viņi šo iespēju arī centīgi izmantoja un pa šo laiku kļuva par virtuālajiem draugiem.

Kaut Latvija nav liela valsts, šie cilvēki nekad agrāk nav tikušies, tāpēc visiem: gan Vērotājai, gan mincei, gan putnu draugam, imim, valdonim, zilajai govij un citiem, kā arī, protams, pašam Uģim Bergmanim, būs ļoti interesanti satikties, lai beidzot iepazītos klātienē.

Uģis stāstīs gan par lietiem, gan viesuļiem, kas bojāja sakarus starp kameru un tīmekli, gan to, ko medī mazie ērgļi, bet vērotājiem būs daudz, ko piebilst, jo viņi aktīvi iesaistījās pētniecībā, centīgi ziņodami par mazuļa, kam visi kopā deva vārdu Guste, ēdienreizēm: kad bija varde, kad strupaste, kad kurmis. Viņi pat iemācījās atšķirt vecākus Grietu un Gusti.

Dzīvnieku vērošana tīmeklī ir izcili labs paņēmiens, kā, netraucējot savvaļas dabu, cilvēki var uzzināt, kas dabā notiek tad, kad mūsu tur nav. Latvijas vērotājiem piebiedrojās arī vācieši, igauņi un citi, jo saite uz Latvijas lapu tika izvietota starptautiski iecienītā Igaunijas dabas vērotāju mājas lapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Rija Domus Hotel
,


Dome Hotel
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com