Valmieras muzejā apskatāma gleznu izstāde

06.10.2010, plkst. 16:00 Valmieras muzeja Izstāžu namā tiks atklāta mākslinieces Laimas Akmentiņas gleznu izstāde.

Māksliniece dzimusi 1965. gadā Rīgā. Mācījusies J. Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā, Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļā un ar pateicību piemin savus skolotājus un pasniedzējus Aiju Jurjāni, Vili Ozolu, Imantu Vecozolu, Jāzepu Pīgozni. Absolvējusi LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāti, iegūstot maģistra grādu. Šobrīd māksliniece ir skolotāja Jūrmalas mākslas skolā un Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolā, kopā ar audzēkņiem veido gleznieciskas animācijas, kā arī māca zīmēšanu, gleznošanu un mākslas valodas pamatus.

Ar saviem darbiem Laima Akmentiņa piedalījusies vairākās nozīmīgās izstādēs un personālizstādēs. Valmieras muzeja Izstāžu namā būs apskatāmi gan pēdējo gadu, gan arī vecāki darbi, sākot ar deviņdesmito gadu beigām.

«Dzīvē viss raibi sapinies kopā. Bērnībā saule, meža šalkas un smaržas. Mīļi cilvēki apkārt. Vecāsmammas un vectētiņa stāstos - piebaldzēni, skolnieciņi, puikas ievu krūmā pie Miegupītes, valmierieši un - ar lielu cieņu pieminētais profesors Kārlis Kundziņš. Neiztrūkstošās grāfa Miķeļa Amālijas dēla Vanaga raibās dēkas. Dziesmusvētkos es un Dziesmusvētkos mani bērni. Vīram jauns ceļojuma plāns, Barselona, Nīderlande un „ekspotīcija” ar bērniem pa Miegupītes krasta mūžamežiem. Torņakalns, Rīgas Lutera draudze. Drošība, atskaites punkts, mājas. Darbs skolā. Bērni un kolēģi. Starp ikdienas rūpēm un priekiem milzums interesantu cilvēku. Vasara Valmieras pusē. „Svitkas”, manu vecāku sakoptās senču mājas un augļu dārzs. Apkārt savējie. Laiks gleznošanai. Atskatos uz padarīto un vēlos ar to dalītie te, Valmierā, mana vectētiņa dzejnieka Kārļa Eliāsa dzimtajā pusē. Te, kur Vidzemes Augstskolā mācās mani dēli. Vietā, kur mana dzimta izvēlējusies atgriezties,» saka māksliniece. Izstāde Valmieras muzeja Izstāžu namā būs apskatāma līdz 30.10.2010.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Uzņēmumi


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com