Alfā aplūkojama bērnu namu audzēkņu veidota piparkūku mājiņu izstāde

Tirdzniecības parkā Alfa apskatāma piparkūku mājiņu izstāde Piparkūku Ziemassvētki, ko veidojuši audzēkņi no 23 bērnu namiem visā Latvijā, kopā radot 27 bagātīgus un garšīgus mākslas darbus. Izstādi iespējams aplūkot līdz š.g. 19. decembrim „Alfas” centrālā laukuma 2. stāvā.

Gaidot gada sirsnīgākos svētkus, līdz pat 19. decembrim ikviens, kas apmeklē izstādi „Alfā”, aicināts nobalsot par kādu no unikālajām piparkūku mājiņām. Darbs, kas būs ieguvis visvairāk balsu, balvā saņems „Dansukker” sagādāto platekrāna televizoru. Paralēli krāšņajai izstādei, četras nedēļas nogales līdz pat Ziemassvētkiem (27.-28. novembrī, 4.-5. decembrī, 11.-12. decembrī un 18.-19. decembrī) no plkst. 13:00 līdz 17:00 saldumu mīļotāji varēs darboties piparkūku darbnīcās, izrotājot krāsainas un skaistas piparkūkas, kā arī piedaloties citās „Dansukker” sagatavotās aktivitātēs.

T/p „Alfa” vadītājs Zigmunds Vīķis ir gandarīts: „Bērnunamu audzēkņu veidotā izstāde ļauj mums iepriecināt gan mazos piparkūku cepējus, kuriem dota iespēja gūt publisku atzinību par saviem lieliskajiem veikumiem, gan Alfas apmeklētājus, uzburot tiem svētku sajūtu. Man ir patiess prieks, ka tieši pie mums ir redzami tik radoši un skaisti darbi, kas noteikti iedvesmos daudzus Alfas apmeklētājus līdzīgus meistarstiķus atkārtot arī mājās”.

Šogad mājiņas ieguvušas skanīgus nosaukumus, turklāt arī formas ziņā mazie pavāri ir ļāvuši vaļu domu lidojumam – izstādē redzami tādi darbi kā no piparkūku mīklas veidota Latvijas kontūra, bāka, ģitāra vai mājiņa, kas novietota uz piparkūku ziloņu pleciem. Piparkūku mājiņu izgatavošanā piedalījušies audzēkņi no Liepājas, Naujenes, Irlavas, Baldones, Strazdes, Stiklu, Lauberes bērnu namiem, Ērģemes bērnu nama-patversmes, bērnu sociālās aprūpes centra „Zīles”, ģimenes atbalsta centra „Lejasstrazdi”, sociālās aprūpes centra „Tērvete”, bērnu nama-patversmes „Priedīte”, Saldus novada ģimenes atbalsta dienas centra, Valmieras SOS bērnu ciemata, Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centra, ģimenes krīzes centra „Dzeguzīte”, Kaļvu ģimenes bērnu nama, bērnu nama „Sprīdītis”, sociālās aprūpes centra „Pļavnieki”, Pestīšanas Armijas, kā arī Rīgas bērnu namiem „Vita”, „Ziemeļi” un „Ilga”.

Izstāde tapusi, pateicoties Skandināvijas cukura zīmola „Dansukker” iniciatīvai un tehniskajam nodrošinājumam, kas šādu piparkūku mājiņu izstādi rīko jau otro gadu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Latvija
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


1st-studio.com
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com