Ziemassvētku koncertā Ķīpsalā uzstāsies orķestris Rīga

25.12.2010 un 26.12.2010 Profesionālais pūtēju orķestris «Rīga» piedalīsies Rīgas Ziemassvētku koncertā Ķīpsalas izstāžu zālē. Orķestra uzstāšanās paredzēta koncerta otrajā daļā ar solistiem Amandu Bašmakovu, Daumantu Kalniņu, Paulu Putniņu, Juri Vizbuli, kā arī Swedbank kori un diriģentu Andri Pogu.

Dzirdot sveicienu Merry Christmas! nav daudz ļaužu, kuri zina šī teiciena izcelsmi. Ja šobrīd tas asociējas ar Ziemassvētku prieku, tad senajā angļu valodā vārds merry bija tulkojams kā patīkami, jauki. Angļu dziesmas We Wish You a Merry Christmas un Kas ir šis bērns, tāpat kā vācu Ak, eglīte ir pasaulē labi zināmas melodijas un Rīgas Ziemassvētku koncertā tās tiks atskaņotas jaunās, Šveicē aranžētās versijās solistiem, korim un orķestrim.

Spiričuels Ej, stāsti kalnos, lejās būs senākā no amerikāņu Ziemassvētku dziesmām, kas skanēs Rīgas Ziemassvētku koncertā. Līdzās tai – Ērvinga Berlina White Christmas, kam pieder Ginesa rekords, jo tās pirmā 1941. gada versija Binga Krosbija izpildījumā ir pasaulē visos laikos pārdotākais singls ar 50 miljoniem kopiju. Laika gaitā dziesma daudz ierakstīta un kā vienu no pēdējiem nozīmīgākajiem var minēt pasaulslavenā tenora Andrea Bočelli 2009. gada ieskaņojumu albumā My Christmas. Rīgas Ziemassvēku koncertā singlu White Christmas dziedās Juris Vizbulis.

Amerikāņu džeza dziedātāja Mela Tormes un komponista Roberta Velsa Christmas Song savu ceļu pie klausītājiem uzsāka 1946. gadā slavenā Nat King Cole trio ierakstā. Dziesmai bijuši vairāki nosaukumi: gan Merry Christmas to You, kas cēlies no teksta pēdējām rindām, gan Chestnuts Roasting on an Open Fire, ar ko dziesma sākas – tās ir rindas par kastaņiem, kas grauzdēti uz liesmām, Ziemassvētku smaržām un skaņām. Īpaši Rīgas Ziemassvētku koncertam poētisko Christmas Song ir sagatavojis Pauls Putniņš un Swedbank koris.

Vēl būs iemīļotais Ziemeļbriedis Rūdolfs, kuru ar dziesmu Rudolph, The Red Nosed Reindeer 1949. gadā nemirstīgu darījis komponists Džonijs Marks. Jauns trio – Amanda Bašmakova, Juris Vizbulis un Daumants Kalniņš izveidots tādēļ, lai stāstu par Ziemeļbriedi Rūdolfu būtu interesanti klausīties gan lieliem, gan maziem.

Dziesma I Believe I Can Fly ir sacerēta 1996. gadā, tās autors ir grupas «R&B» solists Roberts Kellijs. Izdota 1998. gadā albumā «R», ieguvusi trīs Grammy balvas, tostarp kā Gada dziesma 1998. Solistam Daumantam Kalniņam šīs dziesmas atskaņojums Rīgā ir gan izaicinājums, gan savu spēju apliecinājums vienlaikus.

Rīgas Ziemassvētku koncerts noslēgsies ar grupas ABBA solistu Benija Anderssona and Bjorna Ulvaeusa dziesma Happy New Year, kas izdota ABBA albumā Super Trouper 1980. gadā un ātri iekarojusi daudzas pasaules valstis. Dziesma sākas ar tekstu No more champagne – varbūt tieši šogad šie vārdi ir simboliski Latvijā un novēlējums «Laimīgu Jauno gadu!» mums katram saistās ar jaunām cerībām, iespējām un to veiksmīgu realizāciju nākotnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Riga Islande Hotel boulinga centrs
,


1. Stāvs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com