Saules muzejs aicina uz dziesmu vakaru

27.01.2011 plkst. 18:00 dziesmu vakarā Saules muzejā (Kungu ielā 1, ieeja no Rātslaukuma) ar klausītājiem tiksies folkfestivālu organizators, ģitārspēles pedagogs un dziesmu autors Ziedonis Stutiņš.

Ziedonis un ģitāra - tās ir attiecības 36 gadu garumā. Stabilas, mīlošas attiecības, kuras nav spējušas lauzt ne vēji, ne Padomju vara, ne brīvvalsts atdzimšana. Pirmos akordus Ziedonis iemācījies jau pamatskolā, bet nopietnāk ģitārspēli apguvis pie Jāņa Liepiņa «Vadugunīs» Liepājā. Tad sekoja arī mācības Liepājas Em. Melngaiļa Mūzikas vidusskolā. Kopš 1980. gada Ziedonis koncertē kopā ar Austru Pumpuri. Grāmatā «Austra Pumpure – mana un tava» Ziedonis raksta: «Austra māca ne tikai ģitārspēli, bet arī dzīves izpratni. Var to saukt arī par dzīves skolu. Pats esmu mācījies no Austras skatuves kultūru un skatuves izpratni.»

Pirmās dziesmas Ziedonim tapušas jau 70. gadu beigās, viena no tām ir «Sieviete» (pazīstama kā «Mona Liza»), kuru dziesminieks sola izpildīt arī Saules muzeja pagrabiņā. Šobrīd Ziedonis ir autors nu jau apmēram simts dziesmām. Kā saka pats dziesminieks, viņa autorvakari notiek drīzāk reti nekā bieži, tādēļ šim vakaram Saules muzejā viņš gatavo īpašu programmu.

Ziedonis ir dziesminieks, kas savu ikdienu velta cilvēkiem, kas vēlas apgūt ģitārspēli. Viņš ir viens no Latvijas ģitārskolas pamatlicējiem, jo 2004. gadā Ziedonis izveidoja SIA «Stutiņa ģitārspēles studiju». Šajā studijā Rīgā strādā vairāki ģitārspēles skolotāji, kuri pasniedz ģitārspēles pamatus, klasisko ģitāru, roku, blūzu, elektrisko ģitāru, basu ģitāru, ģitārspēli un dziedāšanu. Šobrīd grāmatnīcu plauktos var atrast arī piecas Ziedoņa sarakstītās grāmatas ģitārspēles apgūšanai.

Paralēli darbam Ziedonis ar prieku vienmēr piedalās Austras Pumpures koncertos, ikgadējos folkfestivālos Tukumā, Rīgā un Jaunpiebalgā, kā arī folkkoncertos Mūzikas un mākslas festivāla «Bildes» ietvaros.

Ziedonis pats ne tikai piedalās, bet arī organizē pasākumus ģitāristiem. Šogad 29. janvārī Tukuma kultūras namā otro gadu pēc kārtas notiks Visas Latvijas ģitāristu festivāls «Tukuma pagale», bet 26. martā Tukumā, kā ierasts, Ziedonis pulcēs dziesminiekus uz folkmūzikas festivālu «Kurzemītes maliņā».

Dziesmu vakari Saules muzejā no februāra notiks katru trešdienu, un tos sadarbībā ar Saules muzeju rīko Austras biedrība. Tajos piedalās Latvijā pazīstami dziesminieki un jaunie talanti.

Austras biedrība ( http://austrasbiedriba.blogspot.com/ ) dibināta 2008. gada martā, un tās pamatdarbība saistīta ar Latvijas folkmūziķu, bardu jeb dziesminieku darbības veicināšanu un popularizēšanu, koncertu un festivālu rīkošanu, kā arī izdevējdarbību.

Saules muzejs ( http://www.saulesmuzejs.lv/index.html ) darbību sāka 2009. gada maijā. Tā kolekcijā ir 382 saules no dažādām pasaules vietām, un katra ir ar savu stāstu. Ikvienam muzeja apmeklētājam ir iespēja radošajā darbnīcā apgleznot muzeja dāvināto ģipša sauli.

Ieeja par ziedojumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Ventspils TIC
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com