Dubultu evanģēliski luteriskajā baznīcā notiks Aspazijas 146. jubilejai veltīts koncerts

Ar Jūrmalas pilsētas domes, biedrības «Aspazijas mantojums» un Jūrmalas Latviešu biedrības atbalstu 19.03.2011 Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā (Baznīcas ielā 13, Dubultos) notiks Aspazijas 146. jubilejai veltīts koncerts «Pie skaņas skaņa vieglā vijā slejas.

Koncertā piedalīsies soprāns Evita Zālīte, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmā vijole Raimonds Ozols, ērģelnieki Tālivaldis Deksnis un Edīte Alpe, aktrise Aija Magone un Aspazijas literatūras pētniece Ināra Andžāne.

Pasākuma organizatori un atbalstītāji ar šo koncertu vēlas Jūrmalā iedibināt jaunu tradīciju, kā pieminēt izcilāko latviešu dzejnieci.

Aspazijas dzeja jau pati par sevi ir kā mūzika. Viņa dzeju vienmēr salīdzinājusi ar mūziku, tāpēc arī dzejas muzikalitāte ir tā, kas mudina komponistus radīt dziesmas ar Aspazijas vārdiem. Koncertā Evitas Zālītes sniegumā skanēs dziesmas ar Aspazijas vārdiem.

Kā simboliska piemiņa šim laikam 20. gadsimta sākumā, kad Aspazija, Rainis un Emīls Dārziņš tikās Jūrmalā, 2011. gada 19. marta koncertā skanēs 1904. gadā tapušais «Melanholiskais valsis» vijolnieka Raimonda Ozola un ērģelnieka Tālivalža Dekšņa izpildījumā.

Viens no Aspazijai tuvākajiem komponistiem bija Rihards Vāgners. Kā dāvana dzejniecei viņas 146. dzimšanas dienas atcerē skanēs R. Vāgnera «Svētceļnieku koris» F. Lista transkripcijā ērģelēm. Klausītājus priecēs arī Marģera Zariņa «Concerto Innocente», ko izpildīs ērģelnieki Edīte Alpe un Tālivaldis Deksnis. Skanēs Bruno Skultes dziesma «Sapņu zeme» ar Klāras Zāles vārdiem.

Pieminot dzejnieci, neiztikt arī bez Aspazijas dzejas, ko lasīs aktrise Aija Magone.

Dažās Aspazijas dzīves lappusēs aicinās ielūkoties grāmatas «Aspazija? Aspazija...» autore un dzejnieces dzīves pētniece Ināra Andžāne.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Latvija
13.-14.07. VIVAT CURLANDIA Bauskā! Bauskas TIC
Senās mūzikas festivāls VIVAT CURLANDIA Bauskā ar ārvalstu un pašmāju senās mūzikas koncertiem Bauskas pilī, Bauskas Sv.Gara baznīcā, Bauskas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Pasaules rallija čempionāta KURZEMES POSMS Tukuma TIC
Piektdien, 19. jūlijā, ātrumposmi norisināsies Tukuma novadā, tai skaitā automašīnu parāde divreiz būs skatāma arī pašā pilsētā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Hotel Jūrmala SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Liepājas reģiona TIB
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com