Vijciemā notiks Vijas vārda dienas svinības

Sestdien, 9. aprīlī Vijciemā notiks gadskārtējās Vijas vārda dienas svinības. Tautas nama zālē būs apskatāma izstāde Vijas raksti rokdarbos un ceļojošā izstāde par kultūrmantojumu Ziemeļvidzemē Atmiņas laukos un mežos.

Uz pasākumu tiek gaidītas Vijas no visas Latvijas. No plkst. 15:10 – 15:25 Viju pulcēšanās pie uzraksta Vijciems (100 m no Smiltenes – Valkas ceļa, pirmais ceļš uz Vijciemu, braucot no Smiltenes puses, ceļa malā būs uzraksts). Plkst. 15:30 Viju iebraukšana Vijciema pagalmā un pierakstīšanās tautas namā.

Plkst. 16:00 ikviens interesents varēs piedalīties Čiekurkaltes apskatē Mežmuižā (ieeja kaltē – muzejā Ls 0,50). Plkst. 17:00 paredzēta Vijciema baznīcas apskate.

Plkst. 17:30 būs Vijciema noslēpumi – Rudītes Gulbes pētījums par kultūras un vēstures mantojumu un bilžu skatīšanās uz lielā ekrāna. Plkst. 18:00 Vislatvijas Viju saieta virsvadītājas Vijas Ancānes uzruna un Viju himnas pirmatskaņojums Vijciemā.

Pēc himnas sāksies koncerts DEJU VIJA, kurā piedalīsies Palsmanes, Bilskas, Strenču, Valgas, Lugažu un Vijciema dejotāji. Būs tautas dejas, līnijdejas, vēderdejas, sporta dejas un senioru balles dejas.

Plkst. 20:00 Vijas upes krastos būs tautas dziedāšana un apsveikums upei Vijai 9 dziesmas upei. Dziedāšanu vadīs folkloras – ziņģu grupa, Ritvara Ragžes vadībā. Pār Vijas upi tiks iedegts Gaismas tilts. Aicinājums pasākuma apmeklētājiem ņemt līdzi svecītes, ko iedegt uz tilta margām, tādējādi ar gaismu savienojot pretējos krastus un pretējās domas.

Plkst. 22:00 sāksies Vijas vārda dienas ballīte, kurā spēlēs grupa Mākoņstūmēji no Smiltenes. Ieeja uz balli Ls 2.50; Vijām (uzrādot dokumentu) un koncerta dalībniekiem – Ls 1,-. Visi laipni gaidīti!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 04.07.2024 Teātru festivāls “Ķiršu dārzs" Balvos Balvu TIC
No 5. līdz 7. jūlijam Balvos notiks teātra svētki - VII Starptautiskais teātru festivāls “Ķiršu dārzs”. | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Uzņēmumi


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com