Lielās talkas dienā Jūrmalā veidos krāšņu puķu dobi

Jūrmalas pilsētā, gatavojoties kūrorta vasaras sezonas atklāšanai, norisinās pilsētas sakopšanas un labiekārtošanas darbi pēc ziemas sezonas. Lielās talkas dienā 30.aprīlī pie caurlaižu punkta Priedainē Jūrmalas pašvaldība plāno ierīkot krāšņu puķudobi 200 kvadrātmetru platībā, kas būs patīkams akcents pilsētas viesiem, iebraucot Jūrmalā, un būs redzama arī no putna lidojuma.

Jau šonedēļ sākta augsnes sagatavošana, lai Lielās talkas dienā varētu izveidot iecerēto puķudobi un iestādīt stādus, ko Jūrmalas pilsētai uzdāvinājusi Bulduru Dārzkopības vidusskola.

Puķudobe tiks veidota pēc apzaļumošanas uzņēmuma „JLD” un pilsētas galvenās dārznieces Ingrīdas Griķes kopīgi izstrādātās skices. Stādījumos būs dažādu puķu laukumi, kas vasaras mēnešos veidos krāsainu ziedu vilni. Stādījumos būs dienziedes, ziemasteres, kazbārži, laimiņi, zeltslotiņas, rudbekijas ligulārijas un citas vasaras puķes, kas, nomainot cita citu, ziedēs no jūlija līdz septembrim, bet nākamgad pavasarī tās nomainīs sīpolpuķes – tulpes un narcises.

Atsevišķu stādījumu grupas veidos lielus laukumus 10–30 kvadrātmetru platībā, tāpēc iecerēts, ka ziedu viļņi zilā, dzeltenā, sarkanā un baltā krāsā būs labi redzami arī no vairāku metru augstuma.

Puķudobes ierīkošanā Lielās talkas dienā strādās Jūrmalas pašvaldības darbinieki, Bulduru Dārzkopības vidusskolas audzēkņi, Sociālās integrācijas valsts aģentūras un apzaļumošanas uzņēmuma „JLD” darbinieki. Lai pavairotu pilsētas zaļo zonu, Lielās talkas dienā kāpu joslā pie Gulbenes ielas tiks stādītas arī priedītes.

Gatavojoties kūrorta vasaras sezonai un viesu pieplūdumam, Jūrmalā līdz 15.maijam izsludināts Spodrības mēnesis, kura laikā pašvaldība aicina iedzīvotājus, uzņēmumus, iestādes un organizācijas piedalīties pilsētas sakopšanas un labiekārtošanas darbos. Pilsētas dome Spodrības mēneša laikā pēc iepriekš saskaņota grafika bez maksas izvedīs lielgabarīta atkritumus no Jūrmalas pilsētas iedzīvotāju privātīpašumiem.

Visā pilsētā tiek veikti sakopšanas un labiekārtošanas darbi: uzkopta zaļā zona, zālieni un celiņi, veidotas jaunas puķudobes, vākti atkritumi pilsētas mežos un kāpu zonā un uzkopta pludmale.

Aktīvi strādājot un aicinot piedalīties Spodrības mēnesī arī pilsētas iedzīvotājus, uzņēmumus un iestādes, pilsētas dome līdz kūrorta vasaras sezonas sākumam plāno sakopt un labiekārtot pilsētas vidi, lai Jūrmalā būtu patīkami dzīvot un atpūsties gan pašiem pilsētas iedzīvotājiem, gan uzturēties viesiem.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 07.07.2024 Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Latvija
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Pasaules rallija čempionāta KURZEMES POSMS Tukuma TIC
Piektdien, 19. jūlijā, ātrumposmi norisināsies Tukuma novadā, tai skaitā automašīnu parāde divreiz būs skatāma arī pašā pilsētā. | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com