Sākotnējās ūdens analīzēs Mārupē ķīmiskais piesārņojums nav konstatēts

Pirmdien ņemtajos ūdens paraugos no lokālajām ūdensapgādes sistēmām Mārupītes krastos ķīmisko piesārņojumu SIA Rīgas ūdens speciālisti nav konstatējuši. Līdz šim Rīgas ūdens laboratorijā veiktas analīzes diviem ūdens paraugiem, kurus iesnieguši Mārupes iedzīvotāji.

Tomēr  Rīgas ūdens ūdens  kvalitātes kontroles  laboratorijas speciālisti joprojām neiesaka dzert ūdeni,  kas ņemts no akām, spicēm un urbumiem Mārupē, jo gruntsūdeņu ķīmiskais piesārņojums var tikt konstatēts arī pēc ilgāka laikā perioda. 

Mārupes iedzīvotāji turpina nest ūdens paraugus uz SIA Rīgas ūdens laboratoriju no lokālajām ūdensapgādes sistēmām un tuvākajā laikā uzņēmuma rīcībā būs jauni analīžu rezultāti no citām Mārupes vietām.

Pirmdien un otrdien SIA Rīgas ūdens Mārupes apkaimes iedzīvotājiem dzeramo ūdeni piegādāja ar autocisternām, šajā laikā uzņēmums iedzīvotājiem bez maksas piegādāja 50 000 litru ūdens.

Otrdien vakarā Rīgas ūdens Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā uzstādīja divus brīvkrānus. Šo ūdeni var droši dzert un izmantot pārtikas pagatavošanā, jo ūdens šajos krānos nonāk no Rīgas centralizētas ūdensapgādes sistēmas.

Pašlaik dzeramais ūdens neierobežotā daudzumā no brīvkrāniem pieejams Codes un Pampāļu, kā arī O.Vācieša un Kantora ielu krustojumā. SIA Rīgas ūdens aicina lietot ūdeni no brīvkrāniem, kā arī saudzīgi izturēties pret uzstādītajām tehniskajām ietaisēm. Brīvkrāni Mārupē darbosies līdz brīdim, līdz kļūs skaidrs, ka nav apdraudēta ūdens kvalitāte lokālajās ūdensapgādes sistēmās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Latvija
CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī Tukuma TIC
Koncerts uz ezera! 13. jūlijā, plkst. 05:00 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Biznesa augstskola Turība
,


Ventspils TIC
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com