Ķemeru nacionālajā parkā jau 10. reizi notiks Sikspārņu nakts [1]

16.07.2011 vakarā Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācija sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi aicina ikvienu interesentu uz Sikspārņu nakti Ķemeru nacionālajā parkā (ĶNP). Pasākums notiks Ķemeros pie Meža mājas, sākums pl. 19.00.
 
Sikspārņu nakts tiek rīkota jau 10 gadus. Par godu šai jubilejas reizei pasākuma organizatori papildus jau tradicionālajām pasākuma aktivitātēm ir sarūpējuši jaunas radošas iespējas sikspārņu iepazīšanai un nelielu atskatu uz iepriekšējo gadu Sikspārņu nakts notikumiem. Gan lieli, gan mazi pasākuma apmeklētāji varēs iesaistīties leļļu teātra izrādes veidošanā un izspēlēt ainiņas no sikspārņu dzīves. Visu pasākuma laiku darbosies radošās darbnīcas un izziņas uzdevumu trasīte par sikspārņu dzīves paradumiem.
 
Sikspārņu nakts neatņemama sastāvdaļa ir izglītojošas lekcijas par sikspārņiem, ko vadīs viens no vadošajiem sikspārņu pētniekiem Latvijā un ĶNP Sikspārņu nakts tradīciju dibinātājs Viesturs Vintulis. Pasākuma apmeklētāji varēs uzzināt ko vairāk par sikspārņu izplatību Latvijā un citur pasaulē, to daudzveidību, dzīvesveidu un paradumiem.
 
Neilgi pēc saulrieta, ap pl. 22.10, sāksies Sikspārņu nakts pasākuma galvenais notikums – sikspārņu vērošanas ekskursija Ķemeru parkā. Ekskursijas laikā ekspertu vadībā pasākuma dalībniekiem būs iespēja gan redzēt, gan ar ultraskaņas detektora palīdzību sadzirdēt vairāku ĶNP mītošu sikspārņu sugu pārstāvjus. Pēc ekskursijas pie siltas tējas tases varēs dalīties iespaidos par redzēto un piedzīvoto.
 
Dalība pasākumā ir bezmaksas. Apmeklētājiem ieteicams vilkt ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, noderēs arī kabatas lukturītis. Noteikti neaizmirstiet arī kādu līdzekli odu atbaidīšanai! Atgādinām, ka pēc pasākuma beigām sabiedriskais transports no Ķemeriem vairs nekursē.
 
Papildu informācija par pasākumu pa tālruni 26424972.
 
Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācija, finansiāli atbalsta Jūrmalas pilsētas dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 07/16/2011 15:11 Šis labs! Ja esat tajā pusē, tad noteikti aizejiet/aizbrauciet - entuziasma pilns stāstījums, sikspārņu ķeršana un pētīšana garantēta!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Latvija
Pasaules rallija čempionāta KURZEMES POSMS Tukuma TIC
Piektdien, 19. jūlijā, ātrumposmi norisināsies Tukuma novadā, tai skaitā automašīnu parāde divreiz būs skatāma arī pašā pilsētā. | Skatīt vairāk
Tukuma novada svētki TIEKAMIES TUKUMĀ! Tukuma TIC
Šovasar no 18. līdz 21. jūlijam Tukumā svinēsim Novada svētkus “Tiekamies Tukumā!” Svētku laikā tiksimies Brīvības laukumā un vairākās citās | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com