Jūrmalā notiek 8. Pasaules čempionāts ziemas peldēšanā

2012.gada 20.janvārī, Jūrmalā, Lielupes ūdeņos pie sporta centra “Concept” sākās 8. Pasaules čempionāts ziemas peldēšanā. Sacensības notiek trīs dienas. Čempionāta rīkotājs un ziemas peldētāju kluba „Jelgavas roņi” prezidents Aleksandrs Jakovļevs norāda, ka šis solās būt viskuplāk pārstāvētais Pasaules čempionāts.

Dalību jau iepriekš bija pieteikuši krietni vairāk kā 1000 sportistu no 26 valstīm, tai skaitā pat tik eksotiskām zemēm kā Austrālija, Dienvidāfrika, Indija, Botsvāna. Viskuplāk Pasaules čempionātā pārstāvētā būs Somija, kura uzskatāma arī par ziemas peldēšanas lielvalsti, kuru pārstāvēs 344 dalībnieki. Otrajā vietā ir Latvija ar 224 ziemas peldētājiem, bet trešajā vietā ar 192 pārstāvjiem ir Krievija.

Piektdien, 20. janvārī sportisti sacentās klasiskajā ziemas peldējuma distancē – peldot 25 metrus brasā. 17:00 notika oficiālā apbalvošanas ceremonija, bet pēc tās "Welcome Party" vakars Līvu akvaparkā, kur tiks apbalvoti arī par oriģinālāko peldkostīmu.

Sestdien, 21.janvārī sportisti sacentīsies 25 metru un 50 metru brīvā stila peldējumos, kā arī notiks izturības peldējums 450 metru distancē. Līdzīgi kā piektdien, 17:00 būs oficiālā apbalvošanas ceremonija, bet pēc tās sanatorijā “Belorussija” būs Vakara sarīkojums ar izrādi un dejām "Smiles In Ice".

Svētdien, 22. janvārī notiks stafešu peldējumi, kā arī teatralizēto peldējumu konkurss. 16:00 notiks oficiālā apbalvošanas ceremonija, čempionāta noslēguma ceremonija, kā arī oficiālā 2014. gada sacensību rīkošanas tiesību piešķiršana.

Pasaules čempionāti ziemas peldēšanā notiek no 2000. gada un kopš 2002. gada ik pēc diviem gadiem. Pirmie pieci čempionāti notika Somijā, bet 2008. gadā tas notika Londonā, 2010. gadā Slovēnijas pilsētā Bledā.

“Jūrmala un konkrēti Lielupe ir ideāli piemērota, lai te varētu organizēt plašus ziemas peldēšanas pasākumus. Pilsētā ir attīstīta infrastruktūra, kā arī ir šādām iecerēm pretimnākoša vadība,” izvēli 2012.gada janvārī rīkot Jūrmalā Pasaules čempionātu ziemas peldēšanā savulaik īpaši noorganizētā preses brīfingā skaidroja Starptautiskās ziemas peldēšanas asociācijas prezidente Mariia Yrjö-Koskinen.

“Protams, ka man kā jelgavniekam būtu vairāk gribējies, lai Pasaules čempionāts notiek Jelgavā, Lielupes ūdeņos, pie Jelgavas pils. Taču objektīvi izvērtējot, Jelgavā tomēr nav tik daudz viesnīcas kā nepieciešams, turklāt Jelgava atrodas tālāk no ostas, dzelzceļa stacijas un lidostas. Dalībnieki arī vēlējās būt tuvāk Rīgai, lai to varētu vairāk izbaudīt. Daudzi dalībnieki bija dzirdējuši arī pozitīvas atsauksmes par Jūrmalu, kur arī ziemā piedāvā plašas atpūtas un izklaides iespējas. Mēs, turklāt, Jūrmalas gatavību jau esam paspējuši pārbaudīt, jo esam te jau noorganizējuši Latvijas čempionātu ziemas peldēšanā. Esam pārbaudījuši gan dienestu sadarbību, piebraukšanas ērtumu, iespējas skatītājiem un dalībniekiem,” iepriekš akcentēja Aleksandrs Jakovļevs.

„Rīkojot Pasaules čempionātu ziemas peldēšanā Jūrmalā, pilsēta iegūst ļoti daudz. Jūrmala ir piesaistījusi daudzus ārvalstu viesus un tūristus. Kopā ar dalībniekiem ir sabraukuši arī viņu ģimenes locekļi un draugi, lai atbalstītu ziemas peldēšanas entuziastus,” precizē Aleksandrs Jakovļevs.

Papildu informācija par pasākumu ir pieejama Pasaules ziemas peldēšanas čempionāta oficiālajā mājaslapā:

www.winterswimming2012.com.

Bildes un video var skatīt:

www.winterswimming2012.com/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=93&lang=lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Latvija
13.-14.07. VIVAT CURLANDIA Bauskā! Bauskas TIC
Senās mūzikas festivāls VIVAT CURLANDIA Bauskā ar ārvalstu un pašmāju senās mūzikas koncertiem Bauskas pilī, Bauskas Sv.Gara baznīcā, Bauskas | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com