Valkas novada mākslinieku darbu 13.izstādes atklāšana

Sestdien, 31.martā plkst.15.00 Valkas novadpētniecības muzeja Izstāžu zālē (Rīgas ielā 64) atklās Valkas novada mākslinieku darbu 13.izstādi „No mākslinieka jūtām uz skatītāja izjūtām”.

Lai apzinātu un vienotu novada māksliniekus, kā arī rosinātu viņus radošam darbam, Valkas novadpētniecības muzejs regulāri rīko izstādes. Parasti novada mākslinieki tiek aicināti kopā Mākslas dienās. Pēdējos gados šī izstāde Valkā ir kā ievads Mākslas dienu notikumiem Latvijā, kas galvenokārt notiek maijā. Valkas muzejs vēlējās turpināt tradīciju un aicināja uz izstādi visus māksliniekus, kuri dzīvo vai ir saistīti ar bijušā Valkas rajona teritoriju.

Izstādē „No mākslinieka jūtām uz skatītāja izjūtām” piedalās dažādos žanros strādājoši mākslinieki, kuri šobrīd dzīvo ne tikai bijušajā Valkas rajonā, bet arī citur Latvijā. Viņu vidū ir gan profesionāļi, gan amatieri. Valkas novada mākslinieku darbu 13.izstādē redzami dažādi tēlotājmākslas žanri, visplašāk pārstāvēta glezniecība, kā arī nedaudz lietišķās mākslas pārstāvju. Ir daži autori, kuri muzeja rīkotajā izstādē piedalās pirmo reizi.

 

Pirmā Valkas rajona mākslinieku darbu izstāde notika 1993.gadā Valkas mākslas skolā pēc tam, kad ar Cimzes fonda atbalstu Valkas rajona mākslinieku grupa kādu laiku strādāja Latvijas Mākslinieku savienības jaunrades namā Dubultos Jūrmalā. Turpmākās izstādes rīkotas Mākslas dienu ietvaros Valkas novadpētniecības muzejā.

Izstāde būs apskatāma līdz 5.maijam. Muzeja darba laiks: pirmdienās – piektdienās plkst.10.00 – 17.00, sestdienās plkst.10.00 – 16.00. Ieejas maksa: Ls 0,50 (pensionāriem, studentiem un skolēniem Ls 0,20).

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma novada svētki TIEKAMIES TUKUMĀ! Tukuma TIC
Šovasar no 18. līdz 21. jūlijam Tukumā svinēsim Novada svētkus “Tiekamies Tukumā!” Svētku laikā tiksimies Brīvības laukumā un vairākās citās | Skatīt vairāk
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com