Ķeipenē atklās augstākās šūpoles Latvijā

Ķeipenes pagasta „Zušos” realizēts interesants projekts, kura ietvaros tapis „Šūpoļu parks”. Parka ievērojamākais objekts - „Milžu šūpoles” - lepni saucams par augstākajām šūpolēm Latvijā. Jaunā tūrisma objekta un apskates vietas atklāšana notiks piektdien, 2012. gada 15. jūnijā plkst. 16.00.

“Šūpoļu parkā” apskatāmas unikālas šūpoles: „Milžu šūpoles”, „Ritenis”, „Norvēģu rats”, „Laimes aplis”, kā arī citi objekti.

„Milžu šūpoles” ir 11 metrus augstas un lieliski iederas apkārtējā ainavā, tajās iebūvētas kāpnītes, kas ļauj tās izmantot arī kā skatu laukumu.

„Šūpoļu parka” objektus veidojis Latvijas Amatniecības kameras meistars - namdaris Tālis Sala. Lai īstenotu projektu, tam veltīti divi gadi - sākot ar pirmo ideju un beidzot ar tehnisko risinājumu meklēšanu un šūpoļu uzstādīšanu. 

Idejas iniciatore, biedrības “Nasta” valdes priekšsēdētāja Inese Stare: “Vēlējāmies atdzīvināt šo vietu, jo apkaime bijusi apdzīvota jau kopš seniem laikiem, tepat bijusi Krupu pusmuiža ar krogu, darbojies Kastrānes pagasta nams. Vislabākais veids cilvēku pulcēšanai ir radīt interesi un dāvāt prieku. Mana galvenā vēlme, atklājot „Šūpoļu parku”, ir pārsteigt cilvēkus ar neordināru pieeju, parādīt, ka radošums var izpausties jebkuros veidos, visās dzīves jomās, visās vietās. Turklāt šūpošanās ir ļoti veselīga nodarbošanās, tā sakārto cilvēka enerģētiku, līdzsvaro un mobilizē cilvēku. Šūpoles ir enerģijas uzkrāšanas avots. Lieldienu šūpošanās filozofiskā jēga ir uzņemt enerģijas lādiņu visam gadam. Jo lielākas šūpoles, jo vairāk gūstam - tā radās doma par „Milžu šūpolēm”. Šobrīd padarītais ir tikai pirmais posms tālāko nodomu pilnveidē. Ierosmju vēl ir ļoti daudz!” 

Atklāšanas sarīkojumu 15. jūnijā kuplinās rokgrupas „Nasta” pārstāvji, Jēkabpils eksotisko deju studija „Inda”, Ķeipenes pagasta pašdarbnieku kolektīvi, gaidāmi citi patīkami pārsteigumi. Atklāšanas reizē varēs apskatīt katru objektu un no sirds izšūpoties.

„Šūpoļu parka” idejas realizētāji cer, ka ikviens tā apmeklētājs šūpojoties varēs ieraudzīt savas mājas jumtu kā Vidzemē, tā Latgalē, Kurzemē un Zemgalē un novēl – atrauties no zemes, pacelties pāri ikdienas rūpēm, ar gavilēm sirdī lūkoties pāri koku galotnēm.

Visi interesenti - lieli un mazi, tuvi un tāli - tiek aicināti apmeklēt parku un iepazīties ar jauno, izzinošo tūrisma objektu Ķeipenē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Latvija
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Uzņēmumi


Ventspils Olimpiskais centrs
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com