Ziemas atpūtas iespējas Jelgavas pusē

Šoziem Jelgava piedāvā daudzveidīgas atpūtas un brīvā laika pavadīšanas iespējas ikvienai gaumei - atpūta svaigā gaisā vai telpās, pieaugušajiem vai bērniem, aktīvajiem vai romantiski noskaņotajiem, grupām vai individuāli. Pilsētā jau jūtama Ziemassvētku noskaņa - Hercoga Jēkaba laukumā iedegta svētku eglīte, Raiņa parkā uzstādītas rūķu cepures un vairākās vietās pilsētā izvietotas dekoratīvas eglītes. Jelgavas viesi tiek aicināti iepazīt šā gada ievērojamāko pilsētas jaunumu – Baltijas valstīs unikālo gājēju tiltu pāri Driksai. Dodoties pastaigā pa novembrī atklāto Mītavas tiltu un pa J.Čakstes bulvāra promenādi, būs iespējams vērot pilsētu no jauna skatu punkta un izjust romantisko noskaņu, ko veido laternu gaismu spēles ar vizuļojošo sniega segu un Driksas ūdeņiem.

Ziemassvētku gaidīšanas laikā Jelgavā un tās apkārtnē notiek tematiski svētku pasākumi, kas sniedz baudījumu gan dvēselei, gan ļaus darboties radoši. 15. decembrī notiek viens no centrālajiem svētku pasākumiem - Ziemassvētku balle Jelgavas pilī. Tā ir iespēja izbaudīt svētkus īpaši karaliskā gaisotnē - vītņu kāpnes, Aula un Sudraba zāle un pašas pils mūri joprojām stāsta par Kurzemes hercogistes ziedu laiku smalkajiem dāmu solīšiem un galantu augstmaņu pašpaļāvības pilno gaitu. Tos, kuriem vairāk tīk darboties radoši, noteikti interesēs radošās nodarbības, kuru laikā iespējams uzzināt daudz jauna par latviešu svētku tradīcijām un arī pagatavot kādu noderīgu lietu mājai. 15. decembrī radošajā nodarbībā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī būs iespēja darināt oriģinālus Ziemassvētku rotājumus eglītei. No 15. līdz 23. decembrim, tikai 35 km attālumā no Rīgas, 10 km attālumā no Jelgavas, mazajā lauku zoodārzā uz dzīvi iekārtosies Ziemassvētku vecītis ar saviem palīgiem Rūķiem. Šeit dzīvo lamiņa Dalī, poniju saime, ēzelīšu ģimene un daudzi citi dzīvnieciņi, ar kuriem viesus iepazīstinās Rūķi. Ziemassvētku vecītis sanākušos aicinās doties jautrās atrakcijās un pacienās ar lielajā katlā uz uguns vārītu tēju un gardām piparkūkām.

Uzņēmēji Jelgavas pusē parūpējušies par izklaidēm arī aktīvās atpūtas cienītājiem. Zirgaudzētava - stallis "Ormaņi" aicina doties zirgu izjādēs uz sniegotajiem Tīreļu mežiem, kas atrodas Jelgavas novada Valgundes pagastā. "Līču klētskalniņš", kas atrodas netālu no Jelgavas, pie iecienītās kafejnīcas "Zemnieka cienasts", aicina ģimenes ar bērniem uz kameršļūkšanu. Speciāli izveidotā kameršļūkšanas trase ir 60 metrus gara un tumšajā laikā ir apgaismota. Savukārt pašā Jelgavas pilsētas centrā, parkā aiz kultūras nama, ap Ziemassvētkiem darbu uzsāks publiskā slidotava.

Vairāk par tūrisma iespējām Jelgavas pusē uzzināsiet Jelgavas tūrisma informācijas centrā - 63005447, Akadēmijas iela 1, Jelgava.

Ar īpašajiem ziemas sezonas piedāvājumiem Jelgavas pusē iespējams iepazīties mājas lapā www.visit.jelgava



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 04.07.2024 Teātru festivāls “Ķiršu dārzs" Balvos Balvu TIC
No 5. līdz 7. jūlijam Balvos notiks teātra svētki - VII Starptautiskais teātru festivāls “Ķiršu dārzs”. | Skatīt vairāk
Latvija
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Uzņēmumi


Alūksnes TIC
,


Aizkraukles novada TIC
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com