Jelgavā notiks Aleksandra un Mārītes Djačenko keramikas izstāde "Tornis"

No 2014.gada 10.janvāra līdz 28.februārim Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē būs apskatāma Aleksandra un Mārītes Djačenko keramikas darbu izstāde „Tornis”. Izstādes atklāšana un tikšanās ar māksliniekiem notiks 10.janvārī plkst. 17:00, Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī.

Mārīte un Aleksandrs Djačenko ir, kā mēdz teikt, dzimuši keramiķi. Māls un šamots viņu rokās dzied. Viņu darbi nu jau vairāk kā 40 gadus priecē izstāžu apmeklētājus kā Jelgavā, tā citviet Latvijā un ārzemēs. Viņi ir redzamākie Jelgavas pilsētas mākslinieki, kuru radītie darbi nepārtraukti pārsteidz un sajūsmina – liekas, viņu izdomai nav robežu. Jaunās izstādes ideja un tēma „Tornis” gūta tieši Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī.

Aleksandra Djačenko darbi lielāko tiesu ir skulpturāli, allaž piesaista ar humoristisku skatījumu uz dzīvi, ar detaļu precizitāti un neatkārtojamu asprātību un oriģinalitāti, spēju nelielā ainiņā atklāt dziļu jēgu. Tajos atklājas mākslinieka labsirdīgais skatījums uz pasauli un cilvēkiem, viņu raksturiem, rīcību. Notikumi bieži ir novēroti dzīvē.

Arī Mārītes Djačenko keramika izceļas ar izcilu formas izjūtu, izdomas bagātību. Mākslas darbi atgādina par senu dziesmu, kam iedota jauna skaņa. Īpaši tas sakāms par mākslinieces traukiem, taču blakus tam arī viņa veido skulpturālus darbus šamotā. Tie ir vispārinošāki un, protams, pietuvināti sievietes emocionālajai un garīgajai pasaulei.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com