Tuvojas ikgadējā "Ceļotāju diena" Ķemeru nacionālajā parkā

Lai popularizētu atpūtu dabā un atklātu vasaras tūrisma sezonu, 2015. gada 9. maijā Ķemeru nacionālajā parkā norisināsies ikgadējā Ceļotāju diena. To organizē Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācija sadarbībā ar Ķemeru nacionālā parka reģiona uzņēmējiem un vietējām pašvaldībām.

Šogad Ceļotāju diena norisināsies jau piekto gadu, piedāvājot iespēju lieliem un maziem apmeklēt gan tradicionālus pasākumus, gan piedalīties jaunās aktivitātēs. Kā ik gadu interesenti varēs doties tematiskos pārgājienos dabā speciālistu vadībā, būs pieejami laivu un velobraucieni (to vidū – ar elektrovelosipēdiem), darbošanās melnās keramikas darbnīcā, iespēja vizināties ar zirgiem u.c.

Taču šogad Ceļotāju dienu bagātinās vairāki jaunumi. Piemēram, pirmo reizi īpaša uzmanība tiks pievērsta dabas sniegtajiem jeb ekosistēmu pakalpojumiem - restorānā "Neptūns", kas atrodas projekta "Ekosistēmu pakalpojumi" īstenošanas vietā, būs izvietota interaktīva izstāde par Ķemeru nacionālā parka vērtībām un darbosies speciālisti, piedāvājot noskaidrot, kas tad īsti šie pakalpojumi ir, ko sniedz un vai tos var izmērīt.  Savukārt dabas izglītības centrā "Meža mājā" notiks neparasts koncerts bērniem kopā ar Robertu Gobziņu, aicinot doties ceļojumā ne tikai pa Ķemeru nacionālo parku, bet visu pasauli. Ceļotāju dienas jaunumu sarakstā noteikti jāpiemin arī iespēja profesionāla speciālista vadībā uzzināt ko vairāk par pirtī iešanu un dabas materiāliem, ko šī procesa laikā var izmantot.

Šogad iecerēts atjaunot tradīciju rīkot noslēguma pasākumu – dienas beigās interesenti aicināti sapulcēties kopā atpūtas centrā "Valguma Pasaule", lai pie siltas tējas dalītos dienas iespaidos un piedzīvotu arī dažus pārsteigumus, ko organizatori pagaidām tur noslēpumā. Tādēļ Ceļotāju dienas apmeklētāji aicināti dienas laikā iemūžināt spilgtākos piedzīvotos mirkļus un padomāt arī par tehniskajām iespējām tos ātri ievietot citā ierīcē (USB atmiņas ierīces, savienojošie vadi vai tml.).

Jāpiebilst, ka visas dienas laikā no Ķemeriem uz dažādām pasākumu norises vietām kursēs bezmaksas autobuss. Tā atiešanas laiki ir saskaņoti ar vilcienu pienākšanas laikiem Ķemeru dzelzceļa stacijā.

Papildus informācija par Ķemeru nacionālā parka Ceļotāju dienu lasāma šeit, kā arī pasākuma dienā būs pieejama norises vietās. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svētku centrālā skatuve BRĪVĪBAS LAUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma svētku skaļā atklāšana notiks piektdienas - 19.jūlija vakarā no pulksten 19:00 pašā pilsētas centrā - Brīvības laukumā, | Skatīt vairāk
Latvija
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com