Apceļo Cēsu novadu un laimē lidojumu virs Cēsīm!

Apceļo Cēsu novadu un laimē lidojumu virs Cēsīm!

Šajā vasarā Cēsu novads aicina piedalīties tūrisma akcijā “Tavs olimpiskais starts Cēsu novadā!”. Līdz 7. septembrim katrs novada viesis un iedzīvotājs ir aicināts apmeklēt 24 tūrisma objektus un iepazīt novada Cēsu novada bagātīgo kultūras, mākslas un dabas ainavu piedāvājumu. Dalībnieki, kas būs savākuši vismaz 18 akcijas uzlīmes, varēs piedalīties galvenās balvas – lidojuma virs Cēsīm vienai personai – un citu novada uzņēmēju sagatavoto dāvanu grozu izlozē.

Piedaloties akcijā, dalībnieki var vadīties pēc iepriekš sagatavotajiem maršrutiem, kas atrodami akcijas ceļvedī, kā arī veidot savus maršrutus, iekļaujot tajos obligātos apskates objektus. Tas ir svarīgi, lai saņemtu uzlīmi, kas apliecina apmeklējumu konkrētajā objektā. Akcijas ceļvedī iekļautie maršruti ir dažādi, ļaujot dalībniekiem izmēģināt savus spēkus dažādos sporta veidos, piemēram, laivojot. Maršrutā ap Braslu, pie "Mārkulīčiem" dalībniekus iepriecinās "dejojošais" virvju tiltiņš, bet pirms vai pēc airēšanas var apmeklēt Lielstraupes pili, Vējiņu pazemes ezerus un baudīt gardumus Rožkalnu maizes veikalā.

Maršrutā apkārt Liepai ciemos gaida kafejnīca “Pieturi Liepā”, bet ainavisku smilšakmens alu var apskatīt Lielajā Ellītē. Dodoties cauri ciemam, ceļš vedīs uz Veidenbauma memoriālo muzeju ”Kalāči”, bet pa ceļam iespējams apskatīt arī vēsturiskās Skangaļu un Liepas muižas. Lai izzinātu grauda ceļu līdz maizei, dalībniekiem jāapciemo “Maizes māja” jeb saimniecība “Krūmiņi”.

Ceļš uz Piebalgas pusi ved pa Piebalgas baltajiem lielceļiem uz vienu no kultūrvēsturiskākajiem Latvijas stūrīšiem. Maršruta laikā ieteicams iegriezties bijušajā cūku fermā, doties uz Vecpiebalgas muižas pusi un iepazīties ar aizrautīgākā Piebalgas novada apdziedātāja dzīvi un daiļradi.

Līgatnes maršrutā dalībnieki ir aicināti apskatīt Līgatnes vēsturisko centru, apciemot Līgatnes vīna darītavu, kur iespējama romantiska vīna degustācija pagrabu alā "Lustūzis", un doties uz kafejnīcu "Pie Jančuka", kur nogaršot īstenas latviešu pusdienas. Adrenalīna pilnas aktivitātes var aizvadīt Tīklu parkā Zeit un apskatīt Latvijas savvaļas dzīvniekus var Līgatnes dabas takās.

Apceļot Skujenes, Zaubes un Nītaures apkārtni aicina Skujenes pilskalns, kā arī Krāmu un seno lietu muzejs ar 19. un 20. gadsimta priekšmetiem. Doties mierpilnā pastaigā var lauku sētā "Lejas Suces" un Briežu dārzā "Annas dzirnavas".

Lai saņemtu dalībnieka karti, interesentiem jāapmeklē Cēsu vai Līgatnes Tūrisma informācijas centrs. Ja apmeklēt informācijas centrus nav iespējams, dalības kartes ir pieejamas arī jebkurā no 24 akcijas objektiem, kā arī dalībnieka kartes izdrukāt var šeit.

Plašāka informācija par akcijas norisi un noteikumiem atrodama mājaslapā visit.cesis.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 07.07.2024 Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com