Norisināsies IX Kremerata Baltica festivāls "Jubilejas serenādes"

No 05.07. līdz 08.07.2012 Siguldā, ar noslēguma koncertu Rīgā, Lielajā Ģildē, 9. jūlijā, norisināsies IX Kremerata Baltica festivāls "Jubilejas serenādes", veltīts Gidona Krēmera un orķestra jubilejām.

Festivāla galvenie solisti ir pasaulslavenais vijolnieks Gidons Krēmers un Baltijas orķestris Kremerata Baltica, kā arī festivāla viesi – Hamburgas Valsts operas soliste, soprāns Inga Kalna, itāļu čellists un diriģents Mario Brunello, pianisti Daniils Trifonovs, Reinis Zarinš, ģitārists Daniele Sardone un diriģente Joana Malvica.

Šis gads gan Gidonam Krēmeram, gan orķestrim ir nozīmīgs, jo kopā tiek atzīmēta dubultjubileja - Krēmera 65. dzīves un orķestra 15. gadu jubileja. Mūzikā tā tika "izspēlēta" februārī Latvijā, un vēl turpinās Eiropas turnejas koncertos un koncertos Baltijā.

Gidons Krēmers jubilejas reizē teica: "Gribu cerēt, ka Kremeratai priekšā ir vēl garš ceļš, un ka šie 15 gadi ir tikai PIRMIE 15 gadi Kremerata Baltica vēsturē. Priecāšos, ja izdosies saglabāt mūsu ģimeni veselu un vienmēr pārsteigt mūsu auditoriju (kā arī mūs pašus!) ar negaidītiem projektiem. Galvenais - nemeklēt panākumus kā mērķi."

Jubilejas gadā IX Kremerata Baltica festivālam dots moto "Jubilejas serenādes" (Serenata Jubilate). Festivālam izvēlētajā programmā skanēs V. A. Mocarta, L. Bēthovena, M. Veinberga, V. Valtona, A. Šnitkes, P. Vaska un citu komponistu mūzika. Kamermūzikas maratona koncerta muzikālais centrs būs komponista Artura Maskata cikls "Venēcijas rindas" soprānam un klavieru kvartetam, kas saņēma "Lielās Mūzikas balvu 2011" nominācijā Gada jaundarbs.

"Mūsu jubilejas festivālam ir trīs galvenās tēmas: fantāzijas un serenādes, iepazīšanās ar Mečislavu Veinbergu un Baltijas mūzika. Visos laikos komponisti ir izklaidējušies, rakstot fantāzijas un serenādes. Un tomēr atrodas tādi skaņraži, kas tajās ieliek vairāk nekā tikai "ūdens mirgošanu". Mečislava Veinberga mūzika dzīvojusi sava dižā laikabiedra Šostakoviča ēnā. Laikam ejot un tuvāk iepazīstot šo lielisko komponistu, redzam, ka viņš ir daudz vairāk nekā tikai ēna: viņam ir savs rokraksts un sava nozīmīga balss."Baltijas komponistu darbi ir KREMERATAS īpašais zīmols, un arī šogad savu jubileju svinēsim kopā ar Jozapaiti, Vasku, Braunu, Maskatu. Laipni lūgti ciemos!", Gidons Krēmers

Vairāk informācijas interneta vietnē www.baltaisfligelis.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024 Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com