Šīs lidsabiedrības ir drošākās pasaulē! – TOP 5

Lidojumu drošība pasaulē pieaug ar katru gadu. Statistika liecina – 2011. bijis rekorda gads lidmašīnu drošības ziņā, tomēr, neskatoties uz pastāvīgiem tehniskiem uzlabojumiem, zināmām bažām joprojām ir vieta.

Pasaulē ik gadu pieaug izmantoto lidmašīnu skaits, bet palielinās arī drošība, ziņo Vācijas lidojumu drošības institūcijas JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Center) dati. Neskatoties uz to, ka joprojām ik gadu lidmašīnu katastrofās iet bojā cilvēki, šie dati ne tuvu nav salīdzināmi ar pagājušā gadsimta astoņdesmito un deviņdesmito gadu melno statistiku. Līdz šim drūmākais šai ziņā ir bijis 1996.gads, kad aviokatastrofās visā pasaulē gāja bojā 2272 cilvēki. JACDEC publicētā 2011. gada bilance liecina, ka 2011. gadā bojāgājušo skaits pasaules komerclidojumu segmentā bijis 498 cilvēki. Gandrīz visas katastrofas notikušas reģionālo lidojumu maršrutos, kur lidojuma attālums nepārsniedz 500 kilometrus, turklāt praktiski visi negadījumi notikuši ar starptautiski nepazīstamu lidsabiedrību lidmašīnām.

Protams, jebkura lidmašīnas avārija ir viena par daudz, taču, salīdzinot ar citiem transporta veidiem, lidošanu patiešām var uzskatīt par ļoti drošu ceļošanas veidu. Salīdzinājumam: uz Vācijas autoceļiem vien pagājušā gada laikā gājis bojā četras reizes vairāk cilvēku.

Saskaņā ar JACDEC datiem piecas drošākās lidsabiedrības pasaulē ir All Nippon Airways (ar augstāko drošības indeksu – 0,005), tad seko Finnair, Hainan Airlines, Etihad Airways un Cathay Pacific Airways (visām drošības indekss 0,006).

Dramatiska situācija šobrīd valda Krievijā, uzsver JACDEC, kas šīs valsts lidojumu drošību dēvē par katastrofālu. Tam par iemeslu ir gan novecojusī flote, gan nepietiekamais finansējums lidmašīnu remontam, zems pilotu un gaisa satiksmes vadības dispečeru izglītības līmenis, kā arī slikta infrastruktūra, jo īpaši – nelielajās reģionālajās lidostās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 Tālrunis rezervācijai:+371 23280303. | Skatīt vairāk
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 06.07.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com