Drīzumā lidmašīnās varēs sastapt mājas cūkas un citus dzīvniekus

Tā vien šķiet, ka arī cūkas tomēr var lidot – iespējams, aviotūristi Lielbritānijā drīz ceļos kopā ar savām cūciņām, ponijiem un pērtiķiem, jo vietējās varas iestādes atļaus pasažieriem lidmašīnā ņemt līdzi savus dzīvnieku valsts pavadoņus, lai nodrošinātu "emocionālu atbalstu".

Kā ziņo Daily Mail, Lielbritānijas Transporta departamenta jaunās pamatnostādnes ir daļa no projekta, kurā tiek risinātas problēmas saistībā ar cilvēku, kuriem piešķirta invaliditāte, aviotūrismu.

Transporta nozares darbiniekiem nākotnē būs nepieciešams noteikt, vai dzīvnieks, kurš pavada, piemēram, personu ar redzes traucējumiem, atbilst kritērijiem, kas atļauj to ņemt līdzi lidmašīnas salonā.

Nolikuma pamācībā teikts: "Pasažieris ierodas iekāpšanas zonā ar domesticētu cūku un apgalvo, ka tas ir viņa pavadošais dzīvnieks. Kā jārīkojas šādā situācijā?"

Dzīvnieku izvērtēšanas pamācībā norādīts, kā noskaidrot, vai dzīvnieks tik tiešām ir nepieciešams attiecīgās personas pavadīšanai. Aviokompāniju darbiniekiem pasažieris jāiztaujā, lai noteiktu, kādā veidā dzīvnieks viņam palīdz un kā tas ir apmācīts.

Miniatūri zirdziņi bieži vien kļūst par redzes invalīdu pavadoņiem, bet domesticētās mājas cūkas kā inteliģentus kompanjonus iecienījuši tie cilvēki, kuri ir alerģiski pret suņiem.

"Ja tiek noteikts, ka dzīvnieks tik tiešām ir pasažiera pavadonis, ir jādod atļauja to ņemt līdzi uz lidaparāta klāja. Taču jānodrošina, lai dzīvnieks neaizšķērso galveno salona eju, kā arī nenodara nekādus bojājumus vai neapdraud drošību. Dzīvnieka uzmanībai jābūt piemērotai publiskai videi," rakstīts pamācībā.

Dzīvnieka saimniekam jānodrošina arī "tualetes zona" savam pavadonim.

Ar dzīvnieku atrašanos lidmašīnā saistītais nolikums publicēts tajā pašā laikā, kad Transporta drošības administrācija aizliegusi dažādu, mazāk problemātisku priekšmetu pārvadāšanu, piemēram, sporta piederumus un tā dēvētos "sniega bumbu" dekorus.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 09.07.2024 Grila uzkodu meistarklase Liepājas reģiona TIB
Konceptpavārs Renārs Purmalis Hoijeres pagalmā aicina uz grila uzkodu meistarklasi 11. jūlijā. | Skatīt vairāk
Džerbas sala - Vai Tu zini, kur tā ir? Estravel Latvia
Vai zini, cik skaista ir tā? // 7 naktis, viss iekļauts, lidojums no Minhenes // Pagarini vasaru! | Skatīt vairāk
no 582 EUR
Latvijas čempionāts vieglatlētikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Latvijas čempionāts vieglatlētikā, kura programmā iekļauta septiņcīņa un desmitcīņa. | Skatīt vairāk
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com