Pasažieri neitralizē vīrieti, kurš reisa laikā cenšas attaisīt lidmašīnas durvis

Aviokompānijas "Vietnam Airlines" reisā no Hošiminas uz Sidneju izcēlās pamatīga jezga pēc tam, kad viens no pasažieriem lidojuma laikā mēģināja izkļūt pa gaisa kuģa avārijas izeju.

Aptuveni divas stundas pēc pacelšanās "Vietnam Airlines" lidmašīnas pasažieri izdzirdēja šaušalīgus kliedzienus. Viens no viņiem, Marks Enslijs no Jaunzēlandes, medijiem pastāstījis, ka viņam kopā ar draugiem nācies fiziski savaldīt vīrieti, kurš atkārtoti spēris pa avārijas izeju un kliedzis, ka vēlas lidmašīnu pamest.

Pēcāk pats trača cēlājs apgalvoja, ka viņš esot bijis nolaupīts un sazāļots, turklāt Sidnejā viņu gaida cilvēki, kuri vēlas viņu nogalināt.

"Man padeva kabeļu savilcējus, un es nesekmīgi mēģināju ar tiem sasiet viņam rokas. Viņš spēcīgi turējās pretī," Enslijs pastāstījis Jaunzēlandes telekanālam TVNZ. "Pēc brīža gan man izdevās viņu apdullināt. Tas bija ļoti biedējoši, biju pamatīgi satraucies."

Enslijs piebildis, ka pēcāk nemierīgais ceļotājs tika piesiets pie sēdekļa. Pēc viņa domām, vaininieks bijis narkotiku reibumā.

Jāpiebilst gan, ka pasažieru aviolaineru izejas lidojuma laikā kreisēšanas augstumā atvērt nav iespējams. Lidmašīnai palielinot augstumu, gaisa spiediens ārpusē, salīdzinot ar spiedienu hermetizētajā salonā, samazinās, kas savukārt nozīmē, ka durvis, kuras veras uz iekšpusi, nav iespējams atvērt pat tad, ja tiek pielietots vairāku cilvēku spēks.

Vainīgajam pasažierim, kurš ir Austrālijas valstspiederīgais, nāksies stāties tiesas priekšā par lidojuma drošības apdraudēšanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas čempionāts vieglatlētikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Latvijas čempionāts vieglatlētikā, kura programmā iekļauta septiņcīņa un desmitcīņa. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.06.2024 - 10.07.2024 "Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 06.07.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com