Viedoklis: Kā restorāni izvēlas traukus, kurus izmanto savos uzņēmumos?

Mēs vēlējāmies noskaidrot, kā Latvijā pazīstami restorāni izvēlās traukus, šķīvjus, katlus un citus ēdināšanas traukus savos uzņēmumos. Pēc kāda principa? Kādas ir atšķirības no sadzīves traukiem? Atbildes zemāk.

Inga Cīrule, šefpavārs Kaļķu vārti

Nu ir tā, ka mūsdienās šie baltie trauki apnīk, tāpēc bieži skatāmies uz to, kas ir modē. Šobrīd ļoti aktuāli ir māla un stikla trauki ēdieniem. Konkrēti mums, Kaļķu vārtos, ir māla trauki, kuri ir iepirkti tepat pie mums Latvijā. Trauki ir no melnā māla un nāk no Kandavas keramiķiem. Tas arī ir roku darbs un ēdiens izskatās uzreiz daudz savādāk, kad tiek ielikts šādos traukos. Pagaidām mums ir šādi, taču restorāni biezi vien skatās uz to, kas ir modē un, ja viens restorāns iegādājas modīgus traukus, citi uzreiz tam seko. Šie trauki atšķiras ar to, ka tie ir no dabīga materiāla, tiem pat ir sava specifiskā smarža. Tiem ir savādāka un interesantāka forma, kā arī, katrs no šiem traukiem ir unikāls.

Māris Jansons, šefpavārs Bibliotēka No1

Jebkuriem traukiem, tāpat kā automašīnām vai dažādiem apģērbiem, ir sava mode. Ja agrāk bija modē zelta servīzes un trauki ar zelta maliņām, tad tagad laiki ir mainījušies. No sākuma modē bija balti, klasiski trauki un šī mode bija, ja nemaldos, cēlusies no Francijas. Šobrīd modē ir naturālisms – dažādi dabīgas izcelsmes trauki, kuri var būt visdažādākajās krāsās. Piemēram melni, brūni, raibi, ar dažādiem rakstiem. Un galvenais, lai šie raksti ir veidojusies dabīgi, piemēram, cepšanas procesā. Traukus izvēlās pēc uzņēmuma. Es izvēlos pēc konkrētiem ēdieniem un var gadīties situācija, ka uz viena galda ir pieci dažādi šķīvji. Sekojam modei un pērkam augstas kvalitātes traukus, kurus nevar nopirkt veikalos, ja nu vienīgi dodoties pie podniekiem. Latvijā ir ļoti daudz lielisku mākslinieku, kuri veido māla vai citu materiālu traukus.

Haralds Mekšs, Šefpavārs Charlestons

Principā traukus skatāmies pēc dažādiem faktoriem. Sākot ar atbilstību interjeram un beidzot ar dažādiem dizaina elementiem, Protams, skatāmies arī to, kas ir aktuāls šobrīd. Ir arī dažādi klasiskā dizaina trauki, ko izmantojam ikdienā. Restorāna trauki atšķiras no sadzīve izmantojamiem traukiem ar to kvalitāti. Iepērkam traukus skatoties uz visiem faktoriem un, galvenokārt, meklējam traukus, kas iztur augstas temperatūras, ir atbilstošas cenas un dizaina. Latvijā ir daudz vietējās darbnīcas, kur arī var atrast lieliskus traukus. Restorāni arī izvēlās traukus pēc vispārējās kvalitātes un tā, cik labi šie trauki saderēsies kopā ar restorāna interjera dizainu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 06.07.2024 Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Kaļķu vārti
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


View Restaurant & Lounge
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com