Deviņi iemesli, kāpēc doties uz Hannoveri [1]

Hannovere ir Vācijas federālās zemes Lejassaksijas (Niedersachsen) galvaspilsēta un savulaik tā bijusi pastāvīga karaliste (1814-1866). Deviņi iemesli, kāpēc to vērts apmeklēt:

1. Hannoverē no kanalizācijas šahtām skan mūzika - patiešām, tieši pretī galvenajai vilciena stacijai atrodas kanalizācijas šahta, no kurienes skan mūzika.

2. Piecu minūšu gājiena attālumā no stacijas atrodas mazā, kompaktā Hannoveres vecpilsēta ar 14. gadsimta baznīcu un veco rātsnamu.

3. Vērts ieturēt pusdienas restorānā Vienna - vienā no mierīgākajām pilsētas vietām.

4. Leinas upes krastā izvietotas Nanas - mākslinieces Niki de Saint Phalle radītās košās skulptūriņas ar lielām krūtīm. Kopā Hannoverē atrodami ap 200 ielu mākslas paraugi.

5. Nekādā gadījumā Hannoverē nedrīkst neapmeklēt muižas dārzus (Herrenhäuser Gärten). Tur līdz 27.06.2010 norisinās mākslas un teātra festivāls KunstFestSpiele ar koncertiem, operas izrādēm un instalācijām.

6. Skaistāko skatu uz Hannoveres vecpilsētu var izbaudīt no jaunās rātsnama. Jāatzīst, īsti jauns tas nav - kad rātsnams tika iesvētīts, Vācijā vēl valdīja ķeizars. Jaunais rātsnams atklāts 1913. gadā un tajā pieejams jauns, moderns lifts ar neparastu 15 grādu izliekumu.

7. No rātsnama skatu platformas skats paveras uz 650 hektāru plašo Eilenriede parku - vienu no lielākajiem pilsētas parkiem visā Eiropā.

8. Hannoverē atrodas viens no skaistākajiem Vācijas zoodārziem un tajā nesen izveidota Kanādas Jukonas līča vide, ieskaitot īstus leduslāčus.

9. Vakara noslēgumu var sagaidīt klubā 360 grādi - no turienes paveras lielisks skats uz vakarīgo Hannoveri.

Vairāk informācijas par Hannoveri iespējams atrast interneta vietnē www.hannover.de.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Inese 06/19/2010 08:15 Un 10. iemesls - Hanoverē ir lielisks Šprengela muzejs, kur notiek brīnišķīgas izstādes, piem., bija iespēja apskatīt vācu ekspresionistu Augusta Makes un Fraņča Marka, kā arī francūža Roberta Delonī darbu izstādi.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 07.07.2024 Koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā plkst. 20.00 aicinām uz Dikļiem, Neikenkalna dabas koncertzāli, kur notiks koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā”! | Skatīt vairāk
no 18 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com