Viesnīca Savoy Londonā sākusi uzņemt viesus

Viena no slavenākajām Londonas viesnīcām - Savoy - pēc trīs gadus ilgušiem rekonstrukcijas darbiem ir atkal gatava uzņemt viesus. Svinīgā atklāšana notika 10.10.2010.

«Mēs esam ļoti satraukti. Jāatzīst, ka rekonstrukcija nenoritēja gludi, taču esam priecīgi, ka varam prezentēt plašākai sabiedrībai trīs gadu grūto darbu. Mēs aptveram, ka Savoy daudziem ir ļoti nozīmīgs, un ticam, ka spēsim attaisnot viņu cerības un atkal iekļūt pasaules labāko viesnīcu sarakstā», - stāsta Kaiarans Makdonalds, viesnīcas ģenerāldirektors.

Savoy, kas celta 1889. gadā, bija Londonas impresārija Ričarda d'Oili Karta garabērns un to pārvaldīja Cēzars Rics un šefpavārs Augusts Eskofe. Viesnīca ātri vien ieguva izsmalcinātas vietas slavu.

Pie jaunā Savoy veidola izveides strādājuši vairāk kā 1000 mākslinieku. Viesnīcas interjers veidots divos stilos - art deco un Edvarda laikmeta stilā. Rekonstrukcijas laikā viesnīcā parādījušies 38 tā saucamie «River Suite» - numuriņi ar skatu uz Temzas upi, kuros cena par nakti ir 2,5 tūkstoši mārciņu (2837 tūkst. eiro), kā arī deviņi apartamenti, kas veltīti mūzikas un kino zvaigznēm, kurām bijusi īpaša nozīme viesnīcas uztverē - Marija Kallasa, Čārlijs Čaplins, Marlēna Dītriha, Frenks Sinatra.

Apartamentu noformēšanai tika izmantotas lietas, kas saistītas ar šiem māksliniekiem, tā, piemēram, Marlēnai Dītrihai veltīto numuriņu rotā 12 rozes, tās nemainīgi sagaidījušas viņu viesnīcā. Viesnīcā ir arī Karaļu apartamenti, to platība ir 325 kvadrātmetri. Nakts šajā numuriņā izmaksā 10 tūkstošus mārciņu (11 348 tūkst. eiro).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Grand Palace Hotel
,


Rija Domus Hotel
,


Riga Islande Hotel
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com