Navigācijas sistēma tūristus ieved ūdenī

Uzticies, bet pārbaudi! – šis vecais teiciens acīmredzot nebija zināms trim studentiem no Tokijas, kas ar īrētu automašīnu vēlējās nokļūt Austrālijai piederošajā Stradbrukas (Stradbroke) salā. Taisnākais ceļš uz salu ved pāri jūrai, un tieši to puišiem rādīja arī navigācijas sistēma. Daudz nedomādami, viņi devās ceļā, līdz automašīna, kā arī bija gaidāms, iestiga bēguma dubļos.

Pagājušās nedēļas nogalē amizantu skatu varēja vērot Austrālijas ziemeļu piekrastes prāmja pasažieri un atpūtnieki, kas pastaigājās pa Moretona līča pludmali: netālu no krasta viļņi maigi apskalo debeszilu Hyundai Getz automašīnu. Cilvēku automašīnā nav, jo tiem pieticis prāta izkāpt un nokļūt krastā. Tie izrādījās trīs japāņu tūristi, kas pārāk uzticējušies automašīnas navigācijas sistēmai, gribēdami nokļūt 16 kilometrus no Brisbenas attālajā salā.

Izbraukuši no Brisbenas jūras bēguma laikā, puiši pēc kilometra nokļuva pludmalē un tālāk devās pa oļiem un dubļiem klāto piekrasti, paklausot navigācijas sistēmai, kas norādījusi īsāko ceļu uz salu. Pēc 500 metriem ceļojumam pienāca kaunpilns gals, jo nelielā automašīna līdz asīm iestigusi dubļos. Sākoties paisumam, auto ātri vien pazudis zem ūdens.

Hyundai bijis apdrošināts, tomēr navigatoram uzticīgajiem studentiem nācies samaksāt 1`500 dolārus lielu soda naudu. Visi trīs gan medijiem apgalvojuši, ka ir gatavi Austrālijā atgriezties atkal, jo esot pārliecinājušies par Austrālijas iedzīvotāju labsirdību un izpalīdzību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. | Skatīt vairāk
Egejas jūras dimants 𝐓𝐀𝐒𝐀! Latvia Tours
Salas galvenie apskates objekti ir tās dabas skaistums, pludmales, ciemati un vēsturiskie apskates objekti. | Skatīt vairāk
no 459.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com