Daugavpils teātrī notika mūzikla «Dāmu paradīze» pirmizrāde

2012.gada 31.martā Daugavpils teātrī notika Emīla Zolā un Raimonda Paula mūzikla "Dāmu paradīze" krievu valodā pirmizrāde.

Režisors Oļegs Šapošņikovs informē, ka šājā projektā ir iesastīti savā nozarē atzīti un populāri viesmākslinieki: muzikālā vadītāja un arī viena no galvenās lomas izpildītājām Ilona Bagele, galvenajā vīriešu lomā uzaicināts Lietuvā populārs modernās mūzikas izpildītājs Jeronimus Miļus, scenogrāfiju un tērpus gatavo „Spēlmaņu nakts” 2010./2011. sezonas laureātes Inga Bermaka un Agnese Stabiņa, hereogrāfe ir Irina Saveļjeva.

O.Šapošņikovs norādīja, ka iestudējums nebūs tradicionāla operete. Mūzikls apvieno romantisko R.Paula mūziku ar neparastu vizuālo noformējumu gan dekorācijās, gan dejās. Pamatā ir Emīla Zolā romāns „ Dāmu paradīze”, kuram ir universāla fabula – nabaga „pelnrušķīte”, kura atrod lielo mīlestību. Lai gan stāsts ir sarakstīts ļoti sen, viss tajā minētais ir ļoti aktuāls arī šobrīd – gan mīlestība, gan iepirkšanās tēma. Tāpēc Daugavpils teātrī iestudētā „Dāmu paradize” ir eklektiska, nepiesaistīta konkrētam laikam – tas ir stāsts par cilvēka tieksmēm, vēlmēm, mīlestību un modi. O.Šapošņikovs uzsver, ka iestudējums ir paredzēts visplašākajai auditorijai bez vecuma ierobežojuma.

Ilona Bagele pastāstīja, ka jau sen tika auklēta doma par muzikāla iestudējuma izveidošanu Daugavpils teātrī. Idejas iesākumos I.Bagelei un O.Šapošņikovam bija plānots iestudēt citu R.Paula mūziklu, taču, konsultējoties ar pašu maestro, tika pieņemts lēmums iestudēt tieši „Dāmu paradīzi”.

Horeogrāfe Irina Saveļjeva pastastīja, ka viņai ļoti patīkami strādāt ar Daugavpils teātra aktieriem. I.Saveļjeva norādīja, ka baleta etīdes šajā izrādē būs neierastas. Jaunrade esot dzimusi dejotāju atlases laikā, kad uz atlasi ieradušies jaunieši vecumā no 18 līdz 21 gadam ar hip-hop kultūras pieredzi. I.Saveļjevai un O.Šapošņikovam šķita interesanti piesaistīt tieši šādus dejotājus. Iespējams, viņa norādīja, tas ir arī labi, ka neizdevās atlasīt pietiekami labus klasiskā baleta izpildītājus, jo tad viss būtu saprotami un ierasti, savukārt tagad top ļoti noslēpumaina un interesanta horeogrāfija. Skatītājiem, viņasprāt, būs interesanti ieraudzīt citādā veidolā R.Paula mūziku, jo šajā iestudējumā dejai ir neierasta koncepcija. Un tieši atšķirīgā dejas izpidījuma dēļ arī mūzikas uztvere veidojas citāda. I. Saveļjeva uzsvēra, ka šis iestudējums ir jauna pieredze visiem. Arī jaunajiem dejotājiem tas ir liels lēciens attīstībā, jo viņi ir iesaistiti ne tikai kā dejotāji, bet veic arī nelielus aktierdarbu uzdevumus.

Jeronimus Miļus izteica prieku par iespēju strādāt Daugavpils teātrī un norādīja, ka ir patīkami strādāt kopā ar Daugavpils teātra aktieriem un jaunajiem pilsētas dejotājiem, kuros jūtama liela degsme.

Mūzikla „Dāmu paradīze” radošā komanda ir: Mūzikas autors - Raimonds Pauls; režisors un libreta autors - Oļegs Šapošņikovs; muzikālā vadītāja - Ilona Bagele; horeogrāfe - Irina Saveļjeva; dziesmu tekstu autori - Jeļena Sigova un Vladimirs Dupaks; koncertmeistars - Eduards Zariņš; aranžētājs - Pāvels Murašovs; scenogrāfes un kostīmu mākslinieces - Inga Bermaka un Agnese Stabiņa; gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs, režisora asistents - Svetlana Pavloviča.

Lomās: Denīze – Nadežda Jermaka; Oktāvs Murē – Jeronimas Miļus; Burdonkls – Mihails Samodahovs; Robino – Egils Viļumovs; Orelī – Karīna Sidina; Žans – Miroslavs Blakunovs; Polīna – Karina Lučiņina; Bodī – Jurijs Losevs; Elizabete – Alda Krastiņa; Marķīze de Bova – Ilona Bagele; Deforža – Irina Kesiševa-Grigorjeva; Dāmas – Maija Korkliša un Žanna Lubgāne; Vensārs – Vladimirs Dupaks; barons Hartmanis – Ivars Brakovskis.

Tuvākās izrādes 14.aprīlī 17:00 un 20.aprīlī 18:30. Biļetes teātra kasē un www.bilesuparadize.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024 Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com