Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/Nationaldaycalendar.com
Cēzara salāti ir izpelnījušies popularitāti ne tikai ASV, kur 4. jūlijs ir atzīmējama diena tieši šiem salātiem, bet arī citur pasaulē – arī Latvija nav izņēmums. Cēzara salātus var atrast teju katra restorāna ēdienkartē.
Gadiem ejot Cēzara salāti ir dažādās interpretācijās, taču galvenokārt tie ir ar vistu vai garnelēm. Bet visi zina, ka pati būtiskākā šo salātu sastāvdaļa ir mērce.
Cēzara salāti vēsturē zināmi jau kopš 1924. gada, kad Cēzars Kardini savā meksikāņu restorānā ar tiem pārsteidza Holivudas eliti – viņš nodemonstrēja, kā gatavot šos salātus. Tieši pateicoties viņam šie salāti arī ieguvuši cēlo Cēzara vārdu.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.