Ar luksuss vilcienu cauri pasaules skaistākajām ainavām

 

Leģendārais luksuss vilciens Orient-Express sākot ar 19.gs beigām kursēja no Parīzes, cauri Kalē, Vīnei, Budapeštai uz toreizējo Konstantinapoli (Istanbulu). Nolaupīšanas, maršrutu maiņas, iespaidīgas apzagšanas un nelaimes gadījumi ieviesa nozīmīgas izmaiņas vilciena kustības vēsturē. Pēc otrā pasaules kara ekspreša prestižais stāvoklis tika pazemināts līdz parasta, normāla pasažiera vilciena statusam.

 

1. Tomēr neskatoties ne uz ko - leģenda dzīvo vēl arvien! Par godu Venēcijai un itāļu Simplonas tunelim nosauktais Venice Simplon Orient Express darbojas dažādos maršrutos, sākot no Rietumiem - Londonas vai Parīzes, turpinot ar Austrumu galamērķiem Istambulu vai Dienvidos- Venēciju vai Romu. Ekspreša piedāvājumā ietilpst ne tikai sēžamvietas, bet arī garākam braucieniem paredzētas guļamistabas, kā arī plašas uzturēšanās telpas. Restorāni, bāra vagoni un modes preču veikaliņi, ar ekspresim raksturīgo 20.gs atmosfēru papildina ekspreša luksuss klāstu.

 

2. Cauri Šveicei un Itālijai ripo Alpine Classic Glacier ekspresis, savā piedāvājumā iekļaujot tādus maršrutus kā Santmorica, Cermate(Zermatt) un Tirano. Sēžot ekskluzīvos luksuss krēslos, raugoties caur izteikti lielajiem logiem, paveras īpaši nostaļģiskas ainavas.

 

3. Lielbritānijā 2000. gadā atklātais Northern Belle ar savu veidolu un atmosfēru atgādina 30. gadu tradīcijām bagāto Belle vilcienu. Britu grāfu vārdos nosauktie Northen Belle vagoni traucās cauri iespaidīgām ainavām bagāto Skotiju, Angliju vai Velsu. Bez jau šiem piedāvātajiem vienu dienu ceļojumiem, tiek piedāvāti arī nedēļu izbraucieni cauri Lielbritānijai.

 

4. 2-7 dienu izbraucienos pa mežonīgajiem Skotijas laukiem, Britu lauku mājas atmosfēru saviem maksātspējīgajiem klientiem piedāvā Royal Scotsman. Kulinārijas meistardarbi kā piem. Bubbleich-liellopu gaļa un Jacobs gliemeži, kā arī izsmalcināts interjers mīkstiem paklājiem klātos vagonos un observatorijas vagons ar atklātu jumtu un iebūvētu bāru pieder pie Royal Scotsman luksuss piedāvājuma.

 

5. Noteikti jāmin arī Venice Simplon Orient maršrutu papildinošais British Pullman, kas brauc pa maršrutu starp Londonu un Folkstonu. Bez transfēra uz staciju, tiek piedāvātas arī speciālas gada programmas ar Lunch un Dinner izbraucieniem, kā arī nedēļas nogales ceļojumus pa Britu nozīmīgākajām un skaistākajām apskates vietām.

 

6. Orient - Express organizators piedāvā veselu virkni Peru Rail vilcienu ceļojumus cauri D-Amerikai. Ar vilcienu Vistadome tūristiem ir iespēja ērti pārvietoties starp svēto Kusko ieleju un antīko Maču Piču.Andean Explorer piedāvā luksuss vagonus , kā arī vienu ekskluzīvu bezjumta vagonu. Vilcienu līnija Backpacker vairāk piemērota mugursomu ceļotājiem, mazāk komfortabla, taču par zemākām cenām.

 

7. Pats spožākais no Peru Rail vilcieniem tomēr ir un paliek Inku pilsētas Maču Piču atklājēja vārdā nodēvētais Hirma Birgham. Piedāvājumā ietilpst ekskluzīvs dienas izbrauciens, apskatot Kusko ieleju un Inkas drupas, kā arī privāti vadīta ekskursiju, tās noslēgumā baudot pēcpusdienas tēju svētajā namiņā(būdiņā).

 

8. Kādreizējais American Orient-Express, kurš jau kādu laiku pārdēvēts par Grandluxe Rail Journeys, piedāvā braucienus Amerikas Rietumu daļā starp Sietlu, Džeksonu, Denveru, Albukerki un Oklandi, ar 40., 50. gadu pieskaņu zili- zeltītos vagonos traucoties garām neaizmirstami skaistiem dabas skatiem-ziliem ezeriem un masīvu kalnu ainavām, baudot ceļojumu Panorāmas vagonā vai vēsturiskajā maltīšu ieturēšanas vagonā.

 

9. Greznuma pilnu 27 stundu ceļojums sagaida Blue Train pasažierus, starp Keiptaunu un Pretoriju. Katrā kabīnē - virssulaiņa pakalpojumi. Vai tas butu Lounge vagons sarunām, vai tā būtu britu kluba gaisotne bāra vagonā-it visur valda luksuss. Greznajos luksus numuros liela vannas istaba un duša, kā ari CD atskaņotājs un video iekārtas.

 

10. Tāpat cauri Keiptaunai, D-Amerikas teritorijā ripo Ravos Rail, puse no tā vagoniem saglabājusies no 20.-tajiem gadiem. Savos maršrutos, bez jau minētās Keiptaunas, tiek iekļauti arī tādi galamērķi kā Svazilande, Cululande un Durbāna.

 

11. 1972. gadā Japānā būvētais Eastern & Oriental Express savieno DA Āzijas valstis Taizemi, Singapūru un Malaiziju. Pazīstams kā Silver Star šis vilciens līdz 1993.gadam ripoja pa Jaunzēlandes teritoriju līdz tika atvests uz DA Āziju, kur pēc dizainera Gerda Gallē čaklajiem darbiem, vagonu iekštelpu vizuālā tēla veidošanā, bija redzams jaunā krāšņumā, izmeklētu koka apdaru un ķīniešu un Taizemes motīvu rotāts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aviobiļešu izpārdošana! SKY24.LV
Vairāk kā 50 galamērķi // ceļošanas periods līdz 31.05.2025. | Skatīt vairāk
no 69 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 07.07.2024 Koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā plkst. 20.00 aicinām uz Dikļiem, Neikenkalna dabas koncertzāli, kur notiks koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā”! | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com