Reiss kavējas? Pieprasi pusdienas!

Diemžēl avioreisu kavēšanās nav retums. Iemesli var būt visdažādākie – lidmašīnas tehnisks bojājums, laika apstākļi, reti, bet tomēr gadās, ka izlidot nav gatava lidmašīnas ekipāža (miega režīma vai citu iemeslu dēļ). Viss minētais, protams, nekādā gadījumā nav un nevar kļūt par pasažiera problēmu.

Biļete ir dokuments, kas apliecina – lidsabiedrība uzņēmusies pienākumu pasažieri nogādāt norādītajā galamērķī. Un ja tas nenotiek, tad sāk darboties shēma, pēc kuras pasažierim tiek kompensētas sagādātās neērtības.

Eiropas savienības normatīvie akti nosaka: ja reiss kavējas par vairāk nekā divām stundām, pasažieriem jānodrošina maltīte, ja ilgāk par piecām, tad cilvēkam ir tiesības septiņu dienu laikā no reisa aizkavēšanās brīža saņemt atpakaļ pilnu biļetes cenu. Ja lidojums tiek pārcelts, lidsabiedrības pienākums ir nodrošināt pasažieriem arī naktsmītni.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baiba Vītoliņa akcentē, ka cilvēkiem ir ļoti svarīgi zināt savas tiesības, lai konfliktsituāciju varētu atrisināt iespējami «nesāpīgi»: «Cilvēki ļoti bieži nezina savas tiesības un reizēm palaiž garām to mirkli, kad sūdzību ir visvieglāk atrisināt. Tas ir mirklis uz vietas, lidostā, kad incidents tikko noticis.»

Administratīvo sodu lidsabiedrībām par saistību nepildīšanu centrs var piespriest tikai tad, ja tās neinformē pasažierus par izmaiņām, bet to pēc tam pierādīt, pēc B.Vītoliņas vārdiem, esot gandrīz neiespējami.

Vēl arī pasažierim jāņem vērā, ka viņš būs zaudētājs, ja būs iegādājies dažādu lidsabiedrību biļetes tālākiem lidojumiem, un vienas lildsabiedrības kļūmes dēļ nokavēs tālākos reisus.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aviobiļešu izpārdošana! SKY24.LV
Vairāk kā 50 galamērķi // ceļošanas periods līdz 31.05.2025. | Skatīt vairāk
no 69 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 09.07.2024 Grila uzkodu meistarklase Liepājas reģiona TIB
Konceptpavārs Renārs Purmalis Hoijeres pagalmā aicina uz grila uzkodu meistarklasi 11. jūlijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com